Danas je vaš sretan dan!
0

Žene otkrivaju sedam tajni koje vode do dobrog seksa

Sarajevo-x.com
Muškarci, danas je vaš sretan dan! Žene otkrivaju sedam seksualnih tajni koje žele da znate!

Dobar razgovor je odličan afrodizijak

Razgovor uzbuđuje mnoge žene jer ga povezuju sa osjećajem ljubavi. Razgovori tokom šetnje ili trenutaka opuštanja mogu biti snažan afrodizijak. Muškarac bi ženi što češće trebao govoriti koliko je voli jer će ona i tokom seksa osjećati duševnu povezanost.

Žene su zabrinute zbog svog izgleda

U dugim vezama, prirodno je da žena u jednom trenutku posumnja u svoju privlačnost. Zbog toga se pojedine žene skidaju samo u mraku. Nema potrebe da lažete i govorite ženi da je prekrasna ako ona to nije, ili da joj govorite da više nije privlačna. Hvalite i cijenite ono što smatrate da je privlačno.

Za žene seks nije odvojen od ostatka života

Za razliku od žena, muškarci su sposobni da mentalno odvoje stresne aspekte živote od seksualne aktivnosti. Ženama je potrebno da tokom dana dožive lijepa i pozitivna iskustva da bi se naveče mogle prepustiti strastima. Kako je njezin ljubavnik tretira tokom dana, uveliko utječe na njeno ponašanje u krevetu. Napetost, teške riječi, uvrede i kritika će teško ženi probuditi strast!

Orgazam nije uvijek nužan

Pogrešno je mišljenje da samo dobar ljubavnik može dovesti ženu do vrhunca. Orgazam je prekrasno iskustvo, ali ženama nije uvijek važno. Ukoliko se žena osjeti pod pritiskom da mora doživjeti orgazama, onda ne samo da se to neće dogoditi već žena neće uživati ni u predigri ni u samom seksualnom činu.

Seks ne mora biti ozbiljan čin

Muškarci seks shvataju preozbiljno pa se zaborave smijati, biti romantični, nestašni i zabavljati se. Razigranost može intimne trenutke učiniti još ugodnijim.

Žene cijene nježnosti i milovanja

One vole romansu, maženje, držanje za ruku i ljubljenje. No, žene se stalno žale da njihovi partneri to rade samo ukoliko žele seks. Muškarci moraju naučiti da žene uživaju u dodirima i milovanjima.

Nježnost je važna i nakon seksa

Ukoliko ste jedan od onih muškaraca koji se nakon seksa okrene na drugu stranu i utone u san, budite sigurni da vaša partnerica neće biti zadovoljna. Istina je da kod muškaraca nivo endorfina naglo padne nakon ejakulacije, dok se kod žena to dešava postupno. Ovdje je važan dogovor partnera. Žena treba otvoreno reći da joj se to ne sviđa, a ako muškarac i zaspi nakon seksa, onda ga treba pustiti nekoliko minuta, a zatim ga probuditi.