Muškarci bez predrasuda
109

Žene ne žele izlaziti s muškarcima koji nemaju posao

Klix.ba
Žene nemaju razumijevanja za tešku ekonomsku situaciju i visoku stopu nezaposlenosti kada je u pitanju odabir partnera. Naime, jedno američko istraživanje je pokazalo da 75 posto žena ne bi izašlo s muškarcem koji nema posao.

Muškarci, s druge strane, nemaju takvih predrasuda, 46 posto ih je reklo da bi izašlo sa nezaposlenom ženom, dok 19 posto nema nikakvih predrasuda prema nezaposlenim partnerima.

Studija, koja je provedena u SAD-u, a u kojoj je učestvovalo skoro 1.000 ljudi, pokazala je tradicionalnu podjelu spolova, prema kojoj žene muškarce vide kao one koji zarađuju, dok se one brinu za porodicu.

"Ženama je važno da njihov muškarac zarađuje, dok pripadnicima jačeg spola to nije bitno", kazala je Irene LaCota, glasnogovornica internet-stranice It's Just Lunch, koja se bavi spajanjem slobodnih.

Ona je dodala da će nezaposleni muškarci teže pronaći partnera, a najteže je onima koji nemaju poslovnih ambicija. Ipak, muškarcima koji imaju ambicija i aktivno traže posao, 43 posto žena će dati šansu.