Meditacija rješenje
0

Žene najviše misle o tome kakve su bile tokom seksa

Sarajevo-x.com
Mnoge žene se opterećuju problemima kao što su pitanja da li su dovoljno privlačne i lijepe svojim partnerima tokom seksa. Ovo ih sprečava da se potpuno opuste i uživaju. Istraživači tvrde da postoji metod kojim se žene mogu opustiti kako bi mislile samo o tom trenutku.

"Umjesto da uživaju, žene ostaju zarobljene u svojim mislima. Nevjerovatno je kako ovakva vrsta meditacije može poboljšati samopouzdanje, smanjiti strahove i komplekse i izoštriti našu pažnju", rekla je Gina Silverstein sa Brown Univerziteta, prenosi Live Science.

Silverstein i njene kolege proučavali su 44 studenta od kojih je 30 žena. Svi su prošli kroz ovu vrstu treninga. Za vrijeme meditacije pokazivane su im fotografije od kojih su neke bile erotične, a oni su ocjenjivali da li ih je ta fotografija uzbudila ili su bili ravnodušni.

Zatim su ispitanici popunjavali niz upitnika o njihovom samopouzdanju. Žene su bile više samokritične, a dale su najviše odgovora da su prilično indiferetne. Međutim, žene koje su se kasnije prijavile na trening bile su mnogo koncentrisanije na erotične fotografije, a manje su mislile o svom izgledu.

Istraživanja su pokazala da žene najviše misle o sebi i o tome kakve su bile za vrijeme seksa. Najveći dio njihove seksualnosti jeste emotivno i psihičko stanje i od toga zavisi njihovo zadovoljenje.

Jedina mana istraživanja jeste što su u njemu učestvovale uglavnom mlađe žene te naučni tim planira proširiti posmatranu grupu i na starije dame.