Istraživanje na GameHouse.com
9

Žene koje igraju online igre imaju seks češće od ostalih

Sarajevo-x.com
Čini se da tinejdžeri nisu jedini koji provode noći u borbi sa virtualnim neprijateljima na Xboxu i PlayStationu 3. Prema novom istraživanju, više od polovine online igrača su zapravo žene. Istraživanjem se došlo i do podatka da ove žene češće imaju seks u odnosu na žene koje ne igraju igre putem interneta.

U istraživanju je učestvovalo 2.000 odraslih osoba. Ženski online igrači imaju seks za pet posto češće u odnosu na žene koje ne igraju igre.

Istraživanje je pokazalo da žene koje igraju online igre imaju redovniji seks. Čak 38 posto njih seks ima najmanje jednom sedmično, dok taj procent kod žena koje ne igraju igre iznosi 4 posto.

Čak 64 posto žena koje igraju online igre su svoje veze opisale "veoma ozbiljnim", ili su u braku, ili žive s partnerom. Sedam od deset žena su rekle da su zadovoljne u svojim vezama.

Najviše seksa i sreće u vezi imaju žene koje igraju online igre i koje se više druže. Manje od trećine žena koje ne igraju online igre su rekle da izlaze više od jednom dnevno, objavio je Daily Mail.

Istraživanje je provela interent-stranica GameHouse.com.

"Kada bismo manje gledali TV i više igrali online igre, češće bismo imali seks", rekao je Matt Hulett, šef tima koji vodi internet-stranicu GameHouse.com.