Ljubav i veze
0

Ženama ne treba dug seks

Sarajevo-x.com
Moguće je da su muškarci sve shvatili pogrešno. Ne treba mnogo vremena da biste zadovoljili ženu u krevetu.

Anketa koju su sproveli seks terapeuti, a koja će biti objavljena u maju u jednom od magazina koji se bave ovom tematikom, pobija tvrdnje da je dugotrajnost ključ odličnog seksualnog života.

Ali ako vam zvuči kao dobra vijest, ne biste se trebali previše radovati. Ovo vrijeme koje se spominje ne uključuje predigru, a sam seks koji traje od jedne do dvije minute terapeuti označavaju kao "prekratak".

Istraživač Eric Corty kaže da se nadao kako će olakšati stvari onima koji vjeruju da je "bolje više dobrog" i "ako želiš zadovoljiti svoju partnericu, treba da seks traje zauvijek".

Primarno istraživanje, prenosi AP, pokazalo je da i muškarci i žene žele dužu predigru i sam odnos.

Dr. Irwin Goldstein iz Journal of Sexual Medicine, proveo je 2005. godine studiju na 1.500 parova i procijenio da seksualni odnos traje u prosjeku 7,3 minute (ženama su date štoperice).

"I starijim i mlađim muškarcima je teško značajnije produžiti seksualni odnos," kaže Marianne Brandon, psiholog i direktor Wellminds Wellbodies. "Toliko je mitova o tome šta drugi ljudi rade u toku svog seksualnog odnosa. Činjenica je, ipak, da seksualni životi drugih nisu toliko uzbudljivi kao što se misli."

Naučnici smatraju da će obznanjivanjem ove studije smanjiti pritisak koji parovi imaju zbog straha od nedovoljno dugog seksualnog odnosa.