Ljubav i veze
0

Zavedite ga svojim kulinarskim umijećem

Sarajevo-x.com
Odlučili ste svog dragog iznenaditi romantičnom večerom koju planirate sami napraviti, ali jednostavno ne znate odakle početi. Bez brige, u redovima koji slijede možete pronaći korisne savjete kako ga bez imalo muke zavesti vlastitim kulinarskim specijalitetima.

Iako ste možda odlučili eksperimentirati u kuhinji i spremiti neko egzotično jelo koje vaš dragi nije nikada ranije probao, obavezno spremite i neku od njemu najdražih kulinarskih poslastica. Tako ćete izbjeći da vaš suprug/dečko ostane gladan i razočaran, a vaša se romantična večera pretvori u katastrofu.

Izaberite jelo koje možete relativno brzo i jednostavno pripremiti. Sigurno se ne želite znojiti iznad usijanog štednjaka i dočekati svog muškarca u nimalo privlačnom izdanju. Glavno jelo treba biti što jednostavnije. Tako na primjer, ako ste za glavno jelo planirali pečeno pile, u vašem supermarketu kupite već očišćeno i začinjeno pile i stavite ga u zagrijanu rernu. Nemojte ni slučajno pomišljati da kupite pile u mesnici, sami ga očistite i začinite, jer ćete se sasvim sigurno namučiti i napraviti haos u kuhinji. Za prilog se malo više potrudite i izaberite ono čemu on ne može nikako odoljeti.

Desert je veoma bitan i tu vaša kreativnost dolazi do izražaja. Napravite sami kolač kojim ćete ga "dokrajčiti" i dekorišite ga specijalnom ljubavnom porukom samo za njega. Na kraju večeri mu napunite usta vašim slatkim iznenađenjem i potpuno ga razoružajte.