Ljubav i veze
0

Zašto žene stupaju u seksualne odnose?

Sarajevo-x.com
Žene se upuštaju u seksualne odnose ne samo zbog ljubavi i strasti nego i zbog nekih drugih, neromantičnih razloga, koji uključuju dosadu, samilost prema muškarcu, pa čak i zbog glavobolje.

Dok je privlačnost sve niže na listi bitnih stvari kod žena, čini se da one često stupaju u seksualni odnos sa svojim partnerima iz razonode, kako bi sačuvale dobar odnos, izliječile glavobolju ili se zahvalile za lijepu večeru.

"Istraživanja su pokazala da je većina žena bar na neki način privlačna većini muškaraca, dok većini žena većina muškaraca nije uopće privlačna", tvrde profesori sa Univerziteta u Texasu.

Istraživači su intervjuisali 1.006 žena i dobili dosta iznenađujućih odgovora.

Neke su otkrile da su stupile u seksualni odnos zbog duhovnog iskustva, jer je taj osjećaj "način na koji će biti najbliže Bogu".

Druge su seks opisale kao "lijek za stres i glavobolju" i da "unaprijede svoje seksualne vještine".

Većina žena, čak 84%, je priznala da imaju seks sa svojim partnerima kako bi osigurale miran život i pomoć muškaraca u obavljanju kućnih poslova.

"Seks mi služi da ubijem dosadu. Lakše je i bolje od svađe i potiče me na aktivnost", rekla je jedna od žena.

Druga žena je priznala da je imala seksualne odnose sa nekoliko momaka jer je osjećala žaljenje prema njima.

Među odgovorima se nalaze i oni u kojima žene objašnjavaju kako su sa partnerima imale seks kako bi se zahvalile za poklone, svečane večere, putovanja i slično.