Ljubav i veze
0

Zašto neki muškarci ne uspijevaju impresionirati žene?

Sarajevo-x.com
Vjerovatno ste mnogo puta upoznali muškarca koji nikako ne može impresionirati ženu koja mu se dopada. Takvi muškarci drhtavih koljena i stidljivog pogleda čekaju i nadaju se da će ih žena koja im se sviđa barem pogledati i nasmiješiti im se. Ukoliko se sretnu na ulici, on se postidi i ne učini ništa, mada osjeti nelagodu ukoliko tu ženu vidi kako razgovara s drugim muškarcem. Otkrivamo vam probleme koji dovode do ovakvih situacija.

Koji su najveći problemi muškaraca?

Kad se nesiguran muškarac zaljubi u neku ženu, on uvijek vjeruje da ona voli drugog muškarca. Čak i kada ona vodi običan razgovor s drugim muškarcem, on sumnja da među njima ima nešto više od prijateljstva. To njegov problem čini još težim, jer on još više oklijeva da stupi u kontakt s njom, a njegove emocije ostaju sakrivene sve dok ta žena zaista ne pronađe nekog drugog.

S druge strane, postoje muškarci koji imaju previše samopouzdanja. Oni vjeruju da se sviđaju svakoj drugoj djevojci. No, ni oni nisu u stanju prići djevojci nego vjeruju da djevojke trebaju napraviti prvi korak. To se nikada ne događa, pa oni nastavljaju "vegetirati".

Kod žena su neuspješni i muškarci koji imaju kompleks manje vrijednosti. Ovakvi muškarci smatraju da je djevojka previše dobra za njih i da je iznad njihovog nivoa, tako da joj ne žele prići. Takam muškarac se neće potruditi da stupi u kontakt s djevojkom i pokuša je osvojiti, nego će se mučiti i odustati bez borbe.

Za sve u životu je potreban trud, pa tako i za veze. No, čini se da većina muškaraca zna da nada, čekanje na jedan pogled i osmijeh ne vode ničemu.