Ljubav i veze
0

Zašto je ženama tako teško doći do orgazma

Sarajevo-x.com
Oko 70 posto žena ne doživi orgazam u toku seksualnog odnosa. Naravno, za to postoje i drugi načini - oralni seks, dodirivanje prstima i drugo, međutim nekad ni to nije dovoljno da žena dođe do vrhunca. Zašto je to tako? Istraživali smo i na Internetu pronašli neke od mogućih razloga.

Stidljivost

Jedan od osnovnih problema koji ženama onemogućavaju da se do kraja opuste u krevetu je ta staromodna stidljivost. Ako vam je ovo poznato, navodimo samo neke od načina da situaciju promijenite.

Neka svjetla u sobi budu slaba ili čak potpuno ugašena, ako joj je tako ugodnije. Ako ima višak kilograma koji joj smetaju da se opusti jer sve vrijeme razmišlja o tome kako izgleda pred vama, mrak će i to promijeniti, barem donekle. Ohrabrujte je da u toku odnosa ima obučenu majicu. Recite da vam je to seksi i ona će biti samouvjerenija.

Neukost

Ona zna da nije prva i zato joj često prolazi kroz glavu kakva je u odnosu na druge s kojom je njen partner bio. Ovo svjesno ili nesvjesno upoređivanje može je odvući daleko od željene destinacije zato je potrebno raditi na tome da njeni strahovi nestanu i da počne vjerovati u sebe, pa čak i ako nije iskusna u seksu. Šapućite joj na uho, udjeljujte joj komplimente sve dok se konačno ne opusti.

Fizička bol

Nije sve što gledate ili o čemu čitate praktično izvodivo. Neke poze u seksu mogu biti prilično neugodne za jednog od partnera, pa čak i uzrokovati fizičku bol, što definitivno nije stimulirajuće.

Zato vodite računa o tome u kakvom se položaju ona nalazi, posebno kad isprobavate ponešto novo. Ako se bol nastavi i nakon odnosa, ne ustručavajte se da se posavjetujete s doktorom.

Loša iskustva iz prošlosti

Prošle veze ne nose uvijek lijepe uspomene. One mogu biti kočnica uživanja u seksualnim aktivnostima vaše partnerice. Naprimjer, ako joj je bivši rekao da je debela ili da čudno miriše.

Ove stvari u tolikoj mjeri uznemiravaju žene i dugo nakon prekida, pa neke od njih ne dozvoljavaju pristup svojim intimnim zonama ili im je sam odnos neugodan pa se počnu pitati jesu li frigidne. Ako primjetite ovako nešto kod svoje partnerice, razgovarajte o tome i uvjerite je da želite voditi ljubav da biste se oboje osjećali ugodno.