Ljubav i veze
0

Začinite bračni život i rasplamsajte strast

Sarajevo-x.com
Ukoliko ste dugo sa svojim partnerom postoji opasnost od ustaljene rutine i nestanka hemije. Sasvim je normalno da brak upadne u mirnu luku nakon određenog vremena, ali parovi moraju znati da se nipošto ne trebaju uspavati i ulijeniti. Uvijek treba raditi na vezi pa i na braku, jer sam papir ništa ne znači. Postoji sedam kratkih uputstava koja mogu pomoći da nam bračni život ne upadne u rutinu dosade.
  1. Organizujte posebne večeri. Nije bitno da li ćete kuhati jedno za drugo ili ćete otići u restoran, ali obavezno posvetite vrijeme svojoj vezi. Možete izlaziti i u parovima ukoliko to volite, samo izbjegavajte da svaku noć ostajete sa partnerom uz TV. Otiđite u restoran, neki bar, pogledajte predstavu, bilo kakav događaj koji se dešava izvan vaše svakodnevne rutine.

  2. Vrlo često se savjetuje da njegujete svoj život i sitnice koje su vam značile prije nego ste uplovili u bračnu luku. Zato je možda dobra ideja da ne budete prijatelji na Facebooku kako biste imali vremena da vodite i virtuelni život odvojeno, a ponekad i stvarni, recimo kada poželite izaći samo sa svojim prijateljicama.

  3. Potrudite se da poruke i mailovi koje šaljete jedno drugom ne budu jednostavni i samo obavještajni. Prisjetite se kako ste bili kreativni kada ste pisali svom partneru. Sada to isto radite i u braku.

  4. Ni pod kojim uslovima ne smijete dozvoliti da nemate vremena za intimnost. Vaš partner vas voli i vi volite njega, zašto ne razbuktati strasti uprkos umoru. Seks će vam pomoći i u oslobađanju stresa koji se nagomila u radnom danu.

  5. Ne svađajte se. Ne tražite svaki mogući izgovor kako biste započeli svađu, one su zaista iscrpljujuće i ne vode nikuda. Iskoristite energiju za nešto bolje i nemojte stalno prebacivati partneru.

  6. Ukoliko morate da se svađate zbog nečega onda se trudite da izbjegnete ucjene i pregovaranja, nastojte da svađe budu konstruktivne i kreativne, a možete imati i dogovor o tome da kada riješite nesporazum uradite nešto kreativno i zanimljivo zajedno.

  1. Dokazano je da bračni parovi, koji zajedno rade kućne poslove, imaju više seksa. Evo dokaza tradicionalnim muškarcima da je bolje da se pridruže porodici u čišćenju i kuhanju jer je sve ljepše udvoje, pa i kućni poslovi.