Prirodni afrodizijaci
8

Zaboravite na Viagru, ovo je hrana za bolji seksualni život

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Iako je područje prirodnih afrodizijaka još uvijek nedovoljno istraženo, sa sigurnošću se može reći da pojedina hrana ljudskom tijelu daje više energije, pokreće vaš libido i daje vam bolje orgazme.

Zahvaljujući pojedinoj hrani, vaš seksualni život možete podići na viši nivo. Među najboljim prirodnim afrodizijacima je ljuta papričica. Ona sadrži kapsaicin, čudotvornu molekulu, koja podstiče uzbuđenje koje se manifestuje kroz znojenje, peckanje, ubrzano kucanje srca i crvenilo obraza.

Možda niste znali, ali je i banana jak prirodni afrodizijak koji potpomaže oslobađanju serotonina, "hemikalije za sreću", koja regulira funkcije poput fine mišićne kontrakcije, regulacije temperature, apetita, osjećaja boli, ponašanja, krvnog pritiska i disanja. Kada je u ravnoteži, daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti. Osim toga, banana sadrži i kalij, mineral koji pojačava snagu mišića. On je od izuzetne važnosti za vrhunski orgazam.

Suši je sljedeći na listi pridonih afrodizijaka za poboljšanje seksualne aktivnosti. Zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama koje sadrži, podstiče lučenje hormona tokom seksa. Pojedini sušiji sadrže i selen, moćni antioksidant i mineral neophodan našem organizmu. On podstiče rad testisa i povećanje broja spermija.

Tu je i đumbir, prirodni razrjeđivač krvi koji pomaže u cirkulaciji, te mahune koje sadrže fitoestrogen zahvaljujući kojem dolazi do poboljšanog vlaženja vagine.