Ljubav i veze
0

Za muškarce: Kako će vas više poželjeti

Sarajevo-x.com
Popularni američki lifestyle magazin AskMen.com savjetuje vam ovaj put kako da učinite da vas ona što prije, što više poželi.

Većini žena odgovaraju muškarci koji mogu kontrolisati svoje emocije. Potrebno je razumjeti da u ranom stadiju zabavljanja žena daje muškarcu mogućnost da ostavi veliki utisak. Stoga je važno iskoristiti ovaj vremenski okvir. Jedan od trikova zabavljanja je učiniti ženu dovoljno zainteresiranom, kako bi ona uvidjela da muškarac ne traži očajnički njenu pažnju. Potrebno je usporiti. Učinite da vas poželi. Ako se partner daje partnerici bez ostatka, njen interes, tokom vremena, polako nestaje. Stoga je važno ostavljati ženi mrvice.

Ukoliko muškarac bude manje dostupan svojoj izabranici, vrijednost partnera u njenim očima raste, a partner ostavlja utisak vlastite nezavisnosti. Elementi iznenađenja i misterije učinit će partnericu dovoljno zaintrigiranom. Tako što odvajate dragocjeno slobodno vrijeme kako biste bili s njom, učinit ćete da ona više cijeni i vas i vrijeme provedeno s vama. AskMen.com vam ovom prilikom donosi listu savjeta kako da učinite da vas ona poželi.

Živjeti život i mimo nje

Ukoliko imate višak slobodnog vremena, toplo se preporučuje da tu prazninu popunite upražnjavanjem raznih aktivnosti. Ovo će svesti iskušenje da je nazovete na najmanju moguću mjeru. Za muškarca je važno da ima i druge interese i da ostavlja utisak da je njemu OK provesti vrijeme sa partnericom. Uzajamna ovisnost jednog o drugome na početku veze se ne preporučuje i definitivno neće učiniti da joj nedostajete.

Neka se pita da li mislite o njoj

Kada izvodite djevojku na sastanak, osim što je zovete da provjerite je li sigurno stigla kući, nije potrebno zvati je da u detalje dogovorite sastanak za sljedeći dan. Ostavite njoj prostora da odmašta vaš sljedeći susret. Dobro je zvati djevojku dva-tri dana kasnije na sastanak. Tako što napravite pauzu prije nego što je ponovo nazovete, poželjet će vas vidjeti čim prije.

Skratiti telefonske razgovore

Dobar način da se žena učini zainteresiranom je da se ograniči muškarčeva dostupnost njoj. Ukoliko ona ostavi, manje bitnu i hitnu, poruku na vašoj telefonskoj sekretarici, dozvolite da prođe nekoliko sati prije nego što joj uzvratite pozivom. Ali uvijek ostanite dovoljno ljubazni i nazovite je u jednom trenutku. Bitno je biti oprezan i ne prekoračiti tananu granicu između stimuliranja njenog interesa i apsolutnog nedostatka interesa.

Skratiti vrijeme provedeno s njom

Najbolji način da sprovedete ovakvu odluku je da isplanirate vrijeme naredna dva-tri mjeseca. U prva dva-tri mjeseca veze bitno je vremenski ograničiti izlazak na večeru, na odlazak u kino ili posjetu umjetničkoj izložbi. Neka bude kratko i slatko, dovoljno da primamite njenu pažnju i da iskažete vlastitu kreativnost. Vikendi su rezervirani za razmjenu nježnosti među parovima. Neophopdno je partnerici dati do znanja da partner ima ispunjen vikend, a da radne dane koristi kako bi učinio da ga partnerica poželi i da mašta o tome da se uklopi u njegove vikende.

Ne oklijevati na prvom sastanku

Ne preporučuje se čekanje i cupkanje nogama pred njenim ulaznim vratima, a sve u iščekivanju da budete pozvani. Nije potrebno produžiti večernji izlazak što je moguće više. Važno je dopratiti djevojku do kućnih vrata i odmah otići. Ovako će ona razmišljati o vama mnogo više nego da ste se izmotavali pred kućnim vratima.

Ne prihvatiti sve pozive

Odbiti nekoliko njenih poziva je uvijek dobra strategija. Posebno kad je u pitanju izlazak s njenim društvom. Nije dobro imati prebukiran društveni raspored, pogotovo ako ostanete u vezi s njom. Tako ćete se kasnije, tokom veze, morati drugima posvetiti mnogo više nego njoj samoj.