Ljubav i veze
0

Za muškarce: Deset načina kako joj prići

Sarajevo-x.com
Šetate ulicom, jedete u restoranu, ili uživate za šankom u noćnom klubu i iznenada ugledate nju, predivnu ženu koju bi voljeli upoznati. Šta ćete poduzeti? Skupit ćete hrabrost, naravno, i prići joj. AskMen.com vam predlaže deset sigurnih načina kako probiti led i osvojiti ženu svojih snova.

Predstavite se

Ovo je svakako prvi i osnovni korak, jer neće ni primijetiti da postojite, ako joj ne date do znanja da ste tu. Priđite joj ležerno i predstavite se.

Počastite je pićem

Bilo da ste u baru, restoranu ili noćnom klubu, odlično probijanje leda podrazumijeva klasično čašćenje pićem. Zamolite konobara da joj odnese još jedno piće koje je i ranije pila, uz simpatičnu poruku sa vašim telefonskim brojem. Ako želite biti agresivniji, možete joj naručiti svoje omiljeno piće. Obavezno zatražite od konobara da joj da do znanja od koga je dobila piće. Pri izlasku iz kluba, restorana ili bara svakako se zaustavite pored njenog stola i predstavite se. Ovo je hrabar potez, a nećete djelovati prenapadno.

Pitajte je da li je već u vezi

U određenom trenutku ćete svakako željeti to saznati, pa zašto ne bi odmah dobili ovu važnu informaciju. Imajte na umu, da je ovo pitanje u svakoj situaciji veoma odvažan način probijanja leda. Ako ste fizički privlačna osoba, šanse da će pozitivno reagirati su svakako veće. Ali, ako niste, potrudite se da budete što ljubazniji i simpatičniji.

U svakom slučaju, ovakav pristup zahtijeva vašu direktnost. Možete biti sigurni da će i ona biti direktna. Kada upitate nepoznatu osobu da li je u vezi ili ne, odmah otkrivate vlastite namjere i eliminirate mogućnost neugodnog nesporazuma.

Budite potpuno iskreni

Ovaj savjet je idealan za one koji žele biti još direktniji. U većini slučajeva, prilazak ženi i odavanje dojma da ste muškarac koji zna šta želi može biti veoma privlačno. Osoba koja vas zanima vjerovatno će vaše samopouzdanje shvatiti kao znak da ste neko s kim vrijedi popričati.

Prokomentarišite okruženje

Gdjegod da pronađete osobu koja vas zanima, uvijek ćete imati priliku da prokomentarišete neki detalj iz okruženja. Iskoristite ovu strategiju kao poticaj za ugodan razgovor, a ona ne mora biti samo ograničena na noćni život. Ako primijetite da žena ima loš dan na poslu, recite nešto što će joj popraviti raspoloženje i dati joj energije i volje da ugodno razgovara sa vama. Samo vodite računa da joj ne prilazite kada je u velikoj gužvi. Pažljivo izaberite pogodan trenutak.

Postavite opširno pitanje

Najteži dio je započeti razgovor koji će trajati duže od 30 sekundi. Zato se potrudite i smislite pitanje koje zahtijeva njen detaljan odgovor, a ne samo kratko "Da". ili "Ne.".

Dozvolite joj da vas počasti pićem

Napravite nešto novo, zamijenite uloge. Priđite joj i zamolite je da vas počasti pićem. Sigurno ćete je zaintrigirati.

Udijelite joj iskren kompliment

Nije tajna da žene vole komplimente. Ipak, uvijek mogu primijetiti kada je kompliment iskren, a kada ne. Neovisno o okolnostima, trebali biste uvijek pronaći neku jedinstvenu i istinitu činjenicu o ženi pored vas.

Recite "Zdravo!"

Ovaj klasični pristup se vrlo često podcjenjuje. Većina žena će vam odmah odgovoriti, jer je to i stvar pristojnosti. Ali, njihov odgovor može otvoriti vrata za dalji razgovor. Radi se o jednostavnom pristupu koji funkcionira u gotovo svim okolnostima.

Izmamite joj smiješak

Potrudite se i izmamite smiješak na njenom licu, žene vole muškarce koji ih mogu nasmijati. Humor kreira ugodnu atmosferu i ide u vašu korist.