Ljubav i veze
0

Za dobar seks se opustite i igrajte "zločeste" igrice

Sarajevo-x.com
Suprotno već ukorijenjenim vjerovanjima, uživanje u seksualnom životu ipak ne zavisi samo od vještine. Važnije od toga je da se partneri opuste i da se zabavljaju. Potrebno se odvojiti od ostatka svijeta i fokusirati samo na voljenu osobu. Zaboravite svakodnevne brige i koncentrišite se na doživljavanje seksualnog zadovoljstva. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će poboljšati vaš ljubavni život.

Živite u trenutku

Za vas i partnera napravite romantični ambijent. Potrudite se da u trenutku intimnosti ne razmišljate o poslu, neplaćenim računima i svakodnevnim brigama. Preporučljivo je i da ugasite telefon i pustite neku tihu muziku. Koncentrišite se na intimnost koju dijelite sa partnerom. Potom započnite predigru koja će biti uvod u "divlju" noć.

Glasno pokažite svoje zadovoljstvo

Tokom seksualnog odnosa ne trebate biti tihi. Flertovanje i šaptanje "slatkih i zločestih" stvari može uveliko popraviti vaše raspoloženje i dodatno vas uzbuditi. Uzbudite svog partnera i recite mu šta želite. Razloga za stid nema, vi jednostavno morate dijeliti svoje misli i želje s partnerom. U tim tenucima možete izgovarati "zločeste" riječi i uraditi nešto što do tada niste. Poenta je da ispoljite sve svoje želje, da se opustite i uživate.

Igrajte ljubavne igrice

Kako biste zaista potpuno uživali u seksu, morate i aktivno učestvovati u njemu i imati erotičan pristup. Zašto čekati da vaš partner uvijek bude inicijator svega? Umjesto toga pokušajte biti "šef" u spavaćoj sobi i dajte do znanja partneru tačno ono što želite. Ukoliko vodite glavnu riječ, to će vam dati samopouzdanje i veliko uzbuđenje. Iznenadit ćete svog partnera.

U spavaćoj sobi trebate ponekad pokušati nešto novo kako biste izbjegli rutinu. Gledajte erotski film zajedno ili kupite seksi rublje koje će vas učiniti još atraktivnijim. Pokušajte se obući tako da nalikujete na nekoga iz fantazija vašeg partnera. Pravila nema, prepustite se mašti.

Budite hrabri

Istraživanje je pokazalo da osobe koje su pasivne u krevetu iskuse manje zadovoljstva. Kada vodite ljubav, preustite se, zaboravite kako izgledate i šta bi vaš partner mogao pomisliti o vama. Prepustite se trenutku i shvatit ćete da i vi možete imati fantastičan seks.