Ljubav i veze
10

Vodič za dobar seks: Muške erogene zone

Sarajevo-x.com
Svima je poznato, penis je glavna muška erogena zona. Oko toga nema puno priče. Međutim, kada bi se žene fokusirale isključivo na nju (ne da bi muškarcima to previše smetalo), seksualni život bi postao jako dosadan. Zato, upoznajte i ostale tačke muškog tijela koje možete zagolicati.

Uši

Splet nervnih završetaka se nalazi u i oko ušiju, čineći ih osjetljivim na dodir. Vrhovima prstiju masirajte vanjski dio uha. Nježno stisnite ušnu školjku. Sve ovo možete raditi usnama i jezikom. Topao dah će prijati, još ako vam se "slučajno" otme poneki uzdah ili "mmmm", uzbuđenje neće izostati.

Usne

Iako se ženama možda čini da je ljubljenje muškarcima manje bitno, to ne znači da ne uživaju i ne osjećaju blagodati ljubljenja. Usne su osjetljive i što se više ljubite, to je bolji osjećaj. Muškarac se lako uzbudi samo od ljubljenja. Povezano je to i sa principom na koji muški mozak radi. "Čim se ljubimo ovoliko, znači biće nešto..."

Vrat

Vrat je uvijek dobro mjesto za ljubljenje i povoljne rezultate. No trebate imati na umu nekoliko stvari. Ljubavni ugrizi su možda bili zanimljivi dok ste bili mladi, sada se ipak morate malo kontrolisati. Neka vam usne budu vlažne, ali nemojte ga baliti. Nemojte "kampovati" na jednom mjestu. Lagani poljupci svuda po vratu u kombinaciji sa stimulacijom ušiju su pravi pogodak. Lagano grickanje je uredu, sve dok mu ne pravite krvave podljeve. Krenete najlakše što možete, pa polako ubrzavate tempo. Uživat će sigurno.

Glava - tjeme

Tjeme može biti odlično mjesto stimulacije. Pogotovo jer ni sam muškarac ne očekuje to, pa je faktor iznenađenja dodatni plus. Uživat će u laganoj masaži tjemena, a to možete uvijek iskoristiti kao odličan početak predigre. Sjetite se samo kako je dobro kada odete kod dobrog frizera na pranje kose.

Prsa

Mnogim muškarcima njihova prsa su omiljeni dio tijela. To je uvijek dobro mjesto za masažu. Još ako mu promrmljate kako dobro izgledaju i kako bi ste zauvijek ostale naslonjene na njih i ljubile ih, vaš je. Obratite posebnu pažnju na bradavice. Veoma su osjetljive i samim tim savršene za podražaj. Dodirujte ih, ljubite i cuclajte. Kao i kod svega, krenite najlakše što možete i polako pojačavajte intenzitet svega što radite. Obratite pažnju da ne pretjerate. S vremena na vrijeme bacite pogled na njegovo lice. Ako mu to što radite ne odgovara, primijetit će te na njegovom licu. Ako uživa, vaš povremeni pogled će ga još više napaliti.

Unutrašnjost bedara

Unutrašnjost bedra je odlično mjesto za započinjanje oralnog seksa. Ne morate odmah zaskočiti na penis. Nije bitno dal' ih ljubite, lagano, grickate ili bilo šta, osjećat će se sjajno.

Glavić

Evo nas napokon na penisu (ne budite dvosmisleni). Glavić penisa je najosjetljiviji dio muške anatomije. Ljubljenjem, lizanjem i dodirivanjem ovog dijela ne možete pogriješiti. No oprez, nemojte se skoncentrirati samo na ovaj dio i ne popuštati ga. Neke studije su pokazale da muškarci koji nisu obrezani imaju osjetljiviji glavić od onih koji su obrezani. Zato budite pažljivije sa ovim prvima.

Međica

Međica (Perineum) je dio između skrotuma i anusa. I tu postoji mnoštvo nervnih završetaka koji će odlično reagovati na masažu. Kako bi vam lakše išlo, slobodno koristite malo lubrikacije ili ulja. Pojačajte masiranje međice u trenucima prije orgazma. To će mu donijeti nezaboravne valove zadovoljstva.

Anus

Niste homoseksualac ako vam se čačka oko anusa. Da to odmah sklonimo sa dnevnog reda. I analni otvor je pun nervnih završetaka. Masiranje tog dijela anatomije može uvećati seksualno zadovoljstvo. Dakle ništa ne mora ući (za sada). Poželjno je koristiti lubrikaciju da bi masaža protekla glatko.

Skrotum

Skrotum je "vrećica" koja drži testise. Ovo je veoma osjetljiv i nježan dio muškog tijela. Veliki pritisak na taj dio može izazvati veliku bol. Ipak to ne znači da ih se žene trebaju kloniti, već samo da budu nježnije. Uvijek ih jednom rukom možete milovati. Ako želite da mu bude pravo dobro usisajte testise u usta i recite "mmm..."

Frenulum

Frenulum se nalazi sa donje strane penisa, tamo gdje se završava glavić. Punim jezikom krenite od testisa lagano do vrha i na frenulumu napravite jedan ili dva kružna pokreta. Odličan potez koji će obožavati.

Pročitajte još: Sedam ženskih erogenih zona