Zbog ljubavi
0

Većina muškaraca bi oprostila prevaru svojim suprugama

Klix.ba
Ako je suditi prema novoj studiji, muškarci će lakše oprostiti nevjeru nego što žene očekuju.

Istraživači portala Survive Her Affair (Preživite njenu prevaru) ispitali su 1.500 muškaraca koji su prevareni od kojih je 71 posto izjavilo kako voli svoju ženu uprkos prevari.

Čak 92 posto prevarenih muškaraca je reklo kako želi sačuvati svoj brak, ili su neodlučni.

Istraživanje iz 2012. godine, koje je proveo portal OurTime.com, pokazalo je kako bi najmanje 42 posto odraslih radilo na vezi sa partnerom koji je počinio seksualnu prevaru.

Stručnjaci savjetuju da, ukoliko se odlučite oprostiti prevaru partneru, uradite sljedeće:

1. Dogovorite se Odredite vrijeme koje ćete posvetiti vašoj vezi. Osoba koja je varala treba prekinuti svaki kontakt s osobom s kojom je prevaru počinila.

2. Uputite izvinjenje

Bitno je da osoba koja je prevarila ponudi iskreno i ozbiljno izvinjenje te preuzme odgovornost za svoja djela. Prihvatanje izvinjenja ovisi i o ponašanju osobe koja je varala. Ali, najvažnije je da razgovarate.

3. Ne krivite sebe Vaše samopouzdanje ne zavisi od partnerovog ponašanja. Možete biti dio rješenja, ali nikako niste uzrok prevare.

4. Ispoljite ljutnju Ispoljite svoju ljutnju. Istraživanja su pokazala da pisanje pisma partneru pomaže, ali ga nemojte pokazati. Također, razgovor sa prijateljima i porodicom o tom događaju može biti koristan.

5. Pronađite kvalitete Napravite listu pozitivnih aspekata vaše veze. Iako ste tužni  i ljuti, razmislite o svemu lijepom što vam se desilo, to će vam dati novi pogled na vašu vezu.

6. Potražite profesionalnu pomoć Situacija može biti izuzetno teška bez obzira na to koliko ste jaka osoba. Terapeutski pogled na sve može vam biti koristan.