Ljubav i veze
2

Uz pomoć ovih trikova od muža ćete dobiti sve što poželite

Piše: E. F.
Ilustracija
Ilustracija
Brojne prepreke i svađe između partnera kako u brakovima tako i u vezama nastaju usljed nedostatka kvalitetne komunikacije između njih. Iako je zbog današnjeg tempa življenja izuzetno teško skoncentrirati se na nježnosti, stručnjaci savjetuju dame da su upravo to metode kojima možete pridobiti svoga partnera, piše Woman's Day.

Čarobne riječi i dodiri

Nitko ne voli kada mu netko naređuje, pa i molbe za obavljanjem neke aktivnosti – npr. iznošenjem smeća – bolje prolaze kad su formulirane na ljubazan način i bez frustriranih tonova. Možda zvuči staromodno, ali riječi molim i hvala otvaraju većinu vrata u jezičnoj komunikaciji.

"Partner će bolje reagirati na molbu ako stavite ruku na njegovu ruku ili rame. Muškarci reagiraju na dodir", otkriva bračni savjetnik Toni Coleman iz Virginije. "Muškarci reagiraju na iskrenost, jasno objašnjavanje želja i rečenice koje započinju s molim, a završavaju s hvala".

Pokažite svojim primjerom

Žene imaju velik problem s neurednošću svojih partnera koji po podu ostavljaju prljave čarape i mokre peškire, a po površinama prazne boce i komadiće hrane. Umjesto zajedljivog prigovaranja, stručnjaci savjetuju da svojoj snažnijoj polovici pokažete što želite od njega.

"Muškarci vole obavljati zadatke te ispunjavati unaprijed zacrtane ciljeve", tvrdi njujorški psihijatar Jonathan Alpert. Priđite neurednoj površini i odgovarajućim sredstvom za čišćenje pokažite mu šta vi obično uradite s mrvicama hljeba ili mrljama od umaka.

Recite šta želite

Ne pretpostavljajte da je muškarcima jasno zašto ih tražite da nose vrećice s placa, ili pomičete kauč s jedne na drugu stranu. Naprotiv, objasnite im da su to aktivnosti koje zahtijevaju snagu i fizičku izdržljivost koju vi nemate.

Stručnjaci savjetuju da jasno izrazite svoje želje i da će muškarac potom ostvariti tu želju iz suosjećanja. Suzdržite se od glume kako vam je teško nositi težak teret, umjesto toga budite iskreni, pa će i vaš muškarac reagirati na pravilan način.

Pokažite zadovoljstvo

"Nakon uspješnog obavljanja nekog zadatka, nagradite supruga nečime u čemu ćete oboje uživati", predlaže dr. Alpert, te dodajte: "Vrijedne muškarce i dobre očeve većina žena smatra seksi, pa u pogodbu možete uključiti i neke aktivnosti u spavaćoj sobi".

Neka vas ne obeshrabri činjenica što vi vjerojatno niste nagrađeni za čišćenje, pranje i kuhanje koje obavljate svakog dana. Ipak, imajte na umu da je vama u interesu živjeti s kooperativnim partnerom, i da ponekad morate posegnuti za kakvim trikom da dobijete ono što želite.