Od ljubavi do mržnje
0

Usponi i padovi bračnog života u fotografijama

Sarajevo-x.com
Sarah i Thad Lawrence iz SAD-a napravili su seriju fotografija, obrađenih u Photoshopu, koje predstavljaju dokumentarni zapis o njihovoj vezi. Fotografije su nastale nakon što je web site Flickr, pozvao fotografe da se uključe u projekat za koji je trebalo svaki dan načiniti jednu fotografiju i tako cijelu godinu.

"Željeli smo da zabilježimo promjene koje su nam se dešavale, bilo da se radi o promjeni kose, odjeće, mjesta stanovanja, putovanja i slično. Imati cjelokupnu dokumentaciju jedne godine života je zaista odlično. To što radimo zajedno čini ovo još zabavnijim", rekao je Thad za Telegraph.

Na fotografijama su prikazali neke aspekte svog bračnog života, kao što je usisavnje kuće. Na jednoj Sarah usisava Thada i žali se da je nekad neposlušan. Nada se da će ga ovim fotografijama naučiti lekciju.

Thad, inače profesionalni fotograf, kaže da je ovo priča o usponima i padovima u jednoj vezi. U jednom trenutku ljubav cvjeta, dok u drugom dvoje ljudi se mrzi najviše na svijetu.

Inspiraciju za fotografije dobijali su iz svakodnevnog života. Nekad bi jedna rečenica ili fraza potaknula bujicu kreativnih ideja.

Thad i Sarah su se upoznali na fakultetu 2002. godine, a već su dvije i po godine u braku. I dok očekuju svoje prvo dijete, vode malu fotografsku radnju u Durhamu u Sjevernoj Karolini.