Ljubav i veze
22

Usamljene sijamske bliznakinje pronašle ljubav

Klix.ba
Usamljene Ganga i Jamuna Mondal godinama su se osjećale odbačeno zbog svog izgleda. Naime, one su sijamske bliznakinje koje su roditelji napustili u njihovim tinejdžerskim danim jer su ih smatrali Božijom kaznom. Od tada rade u cirkusu gdje su upoznale muškarca svojih života.

Četrdesetpetogodišnje bliznakinje imaju tri noge, četiri ruke, dijele stomak, dok imaju odvojena srca, bubrege i jetre. Rođene su u siromašnoj porodici u blizini Kolkate. Roditelji nisu bili u mogućnosti da im plate liječenje pa su ih ostavili u tinejdžerskoj dobi plašeći se da si one znak da se Bog naljutio na njih. Kako nisu imale obrazovanja pridružile su se cirkusu gdje su postale prava atrakcija širom Indije. Zarađuju 60 KM po noći što je odlična plata u toj zemlji.

No, cijeli život su bile usamljene i umorile su se od stalnog putovanja.

Ahmada su upoznale u cirkusu gdje je radio na pola radnog vremena kao inžinjer za zvuk. Svo troje kažu da je to bila ljubav na prvi pogled.

"Otkako sam ih upoznao smatrao sam da je njihova bol i moja bol. Uvijek sam bio takav i uvijek sam se trudio pomoći ljudima. Sada svaku noć sjedimo zajedno. Dijelimo obrok na terasi i pričamo o našim životima. Gledamo televiziju, slušamo istu muziku i često se desi da ostanemo budni dugo u noći", rekao je Ahmad.

Ne planiraju se vjenčati jer znaju da bi vjerovatno izazvali bijes konzervativne zajednice. Kažu da je intimnosti između njih već bilo, ali naglašavaju da je njihova veza zasnovana na zabavi i prijateljstvu.

"Ima izuzetno dobar smisao za humor, a i veoma je ljubazan. Zovemo ga M. India", kazala je Ganga.

Trio je skupa sedam mjeseci i žive u selu blizu Kolkate. Ahmad radi u lokalnoj školi a navečer pomaže sestrama tako što ih vozi na nastupe.