Ljubav i veze
29

Unaprijedite vještinu flertovanja

Klix.ba
Kontakt očima, smješkanje i povremeno oblizivanje usana su samo neki od načina da privučete pažnju muškarca. Fran Greene, autorica knjige "The Flirting Bible" (Biblija flertovanja), otkriva neke poteze kojima rijetko koji muškarac može odoljeti.

Dodir je veoma bitan. Dodir ga može natjerati da zamisli gdje bi vaše ruke mogle završiti kada se upoznate malo bolje. Neformalno mu dodirnite rame, ruku ili koljeno u toku razgovora.

Uvijek održavajte pristojnu udaljenost. U ljudskoj je prirodi da napravite odstojanje kada vam se neko primakne. Drugim riječima, pustite da on priđe vama.

Obucite nešto primijetno. Vaš najveći adut ne mora biti duboki dekolte. Pojavite se sa kačketom ili nečim drugim o čemu vrijedi pričati. To će mu dati razlog da vam priđe, a istovremeno će mu pokazati da ste ležerna djevojka.

Kopirajte ga. Ukoliko se nagne, nagnite se i vi. Ako uzme gutljaj pića i vi uradite to isto. Možda zvuči malo čudno, ali oponašanje njegovih kretnji stvara dojam sinhronizacije i povezanosti.

Pažljivo ga slušajte. Ne morate uvijek biti domišljati i zanimljivi. Dok vi smišljate svoju narednu rečenicu, možete propustiti neko od njegovih pitanja.

Uspjeh leži u zglobovima. Dok razgovarate s njim, igrajte se sa svojim satom ili narukvicom. Postoji nešto senzualno u ovom dijelu ženskog tijela.