Ljubav i veze
117

Udala se za smrtno bolesnog zaručnika kako bi mu ispunila posljednju želju

Klix.ba
Britanka Cola Glenny (22) udala se u bolnici za svog zaručnika Felixa Glennyja (23), nakon što mu je dijagnosticiran neizlječivi rak crijeva.

Glenny je tokom vjenčanja ležao u bolničkom krevetu bolnice Medway Maritime u Kentu, a na kraju je uspio i da ustane iz kreveta kako bi proslavio vjenčanje sa svojom suprugom i njihovo dvoje djece, Ralphom i Pearl.

Hospitaliziran je u novembru nakon nekoliko sedmica bolova u utrobi, za koje je mislio da su grčevi. Ljekari su otkrili ogromni tumor na njegovim crijevima. Iako su ga uspjeli ukloniti, dalje pretrage pokazale su kako se rak proširio te da je Felixu preostalo samo nekoliko sedmica života.

Nakon te vijesti, Felix i Cola odlučili su se čim prije vjenčati, a na vjenčanje u bolnici su pozvali porodicu i prijatelje.

“Nakon druge operacije, otkrili su da se rak proširio posvuda i da ga je nemoguće zaustaviti. Felix je rekao da se želi vjenčati što je prije moguće te smo to organizovali. Bilo je ludo, jer smo zaista bili sretni, a bilo je i veoma emocionalno. Razgovarali smo o braku prije nego se razbolio, a kada smo otkrili da je neizlječiva, odlučili smo to odmah obaviti. Felix je čak uspio ustati iz kreveta i izaći u klub. Sva naša porodica i veliki broj prijatelja su prisustvovali vjenčanju”, ispričala je Cola.