Ljubav i veze
0

Tri znaka da je zainteresovan

Sarajevo-x.com
Sigurni smo da postoji bezbroj znakova koje muškarci i žene šalju jedni drugima kako bi pokazali svoju zainteresovanost, ali ipak postoje tri univerzalna koja vas ne bi trebala prevariti. Sljedeći savjeti u kombinaciji s dozom logičkog promišljanja, trebali bi biti dobar pokazatelj da je muškarac zainteresovan za ženu.

Bob Grant, savjetnik za osobe u romantičnoj vezi, iza sebe ima već nekoliko napisanih knjiga o tome kako unaprijediti vezu ili riješiti probleme unutar iste. Prema njegovom iskustvu, ovo su pokazatelji da je muškarac zaista zainteresovan za ženu:

1. Kontakt očima

S obzirom da su muškarci malo više vizuelna bića od žena, sasvim je prirodno da će gledati u ženu koja im se sviđa. Ipak, često se događa da muškarci "šaraju" pogledom po prostoriji i zapravo pregledavaju sve žene koje se tu nalaze. U tom slučaju, neke žene pomisle da im se sviđaju, dok su oni zapravo bili u "izviđanju". Pa kako onda znati da mu se sviđate? Ako je njegov pogled intenzivan i vrlo čest to je siguran znak. Ukoliko želite da ga ohrabrite da vam priđe, pokušajte se nasmiješiti i gledati u njegovom pravcu. Ako se ništa ne dogodi ili on skreće pogled, onda ste vjerovatno pogrešno protumačili. Također je moguće da ste "nabasali" na narcisoidnog muškarca.

2. Pozorno sluša

Niko se ne voli doađivati, ali muškarci naročito mrze ako "davite" pričom o poslu, obavezama i općenito o svom životu. Ipak, ako vas pozorno sluša više od pet minuta to sigurno znači da je zaista zainteresovan za vas. Kako biste mu uzvratili na pravi način, slušajte i vi pozorno šta on priča jer će mu to mnogo značiti. Dok priča, gledajte ga u oči.

3. Ulazi u krugove vaših prijatelja

Muškarci znaju da ukoliko priđu iznenada ženi i daju joj da/ne pitanje, vrlo su velike šanse da budu odbijeni. Zato se mudriji najprije infiltriraju u krug vaših prijatelja i pokušavaju vam tako prići. Iako ova "tehnika" zvuči kao da je iz špijunskih filmova, zapravo je vrlo efikasna i muškarcu je gotovo zajamčen uspjeh. Svima nam je važno da prijatelji odobravaju našeg potencijalnog partnera, a ako se on ranije upozna s njima - ubio je dvije mušice jednim udarcem.