Ljubav i veze
0

Tri stvari kojima muškarci ne mogu odoljeti

Sarajevo-x.com
Htjele to žene priznati ili ne, nekada je zaista teško s njima postupati. Da previše ne generaliziramo, reći ćemo da su neke žene često hirovite te ne znaju šta žele, a to uvelike otežava muškarcima da se "pravilno" ponašaju prema njima. Srećom, postoje tri stvari kojima muškarci nikako ne mogu odoljeti kod žena...

Žena koja se smije (to je najmoćnije oružje koje ima)

Ženi koja se čini vesela i koja se smiješi, lakše je prići. Njena vedrina će privući i muškarca koji nema previše samopouzdanja, a oko sebe će širiti pozitivne vibracije. Naravno, to ne znači da se žene trebaju ceriti ili rušiti sa stolice od smijeha na svaku muškarčevu iole simpatičnu izjavu, ali je smijeh definitivno potvrda da vam se muškarac sviđa.

Žena koja sluša (i koja ne dominira konverzacijom)

Muškarce rijetko ko sluša, a ako ih i sluša onda to nije duže od nekoliko minuta. Iako to uglavnom neće priznati, muškarci žele razgovarati s nekim ko će zaista saslušati ono što govore. No s obzirom da ih žene često vrlo glatko odbiju, onda i oni ostaju pri "površnom" razgovoru. Pri upoznavanju sa ženom, mnogo puta očekuju neku pričalicu koja ih neće saslušati jer je to ono na što su navikli.

U slučaju da upozna ženu koja je voljna da ga sasluša, muškarac će biti mnogo više zainteresiran da se njihova veza razvije u nešto više. Nije neobično da se na osnovu te osobine žene, odluči i na ozbiljnu obavezu - ženidbu.

Žena koja se oblači ženstveno (muškarci su vizuelna bića)

Svi već znamo da su muškarci "slabi" na ono što vide, ali se često ta njihova slabost zaboravlja. Vizualna stimulacija može hipnotizirati muškarca. Žene ovo često pogrešno razumiju pa smatraju da suprotni spol primjećuje samo "lijepe i savršene" žene. No to je pogrešno!

Muškarci vole boje i odjeću koja prati liniju tijela. Nije tačno da vas muškarac neće primjetiti ako ste u širokoj trenerci, ali će vas sigurno PRIJE primjetiti ako imate na sebi nešto ženstveno što ističe obline. Naglašavamo da ženstveno ne znači vulgarno. Što se žena "nježnije" i ženstvenije oblači, to su veće šanse da će biti primjećena.