Kada treba očekivati prvi poziv
0

Tri dana nakon prvog sastanka su ključna

Sarajevo-x.com
Ne dobijete li poruku ili poziv tri dana nakon prvog sastanka s partner(ic)om, male su šanse da će biti drugog sastanka.

Anketa koju je naručila stranica za spajanje parova Match.com pokazala je da je poziv ili poruku nakon prvog sastanka u prosjeku najbolje očekivati nakon 36 sati, a ne dođe li nakon 72 sata, male su šanse da će uopće doći, piše Daily Mail.

Stručnjaci ističu da je "pravilo tri dana" važilo u vrijeme kada nije bilo mobilne komunikacije, no u današnjem vremenu granice su pomjerene, pa je tako i prosjek čekanja do prvog poziva smanjen. Tako oni navode da ćete se onome ko vam se sviđa zasigurno javiti unutar 48 sati.

Anketa je donijela još neke zanimljive podatke, pa je zaključeno da 22 posto ispitanica čeka da ih partner pozove, dok je u obrnutom slučaju taj procenat znatno manji - pet posto. Također, muškarci su znatno uporniji od žena kada žele i drugi sastanak.

Skoro trećina ispitanih je rekla da će nazvati ženu nekoliko puta ne bi li pristala na drugi sastanak. Žene su zato znatno nestrpljivije kada je riječ o iščekivanju prvog poziva, 28 posto ispitanica je reklo da uputi prvi poziv jer više ne mogu čekati da ih partner nazove.