Mali savjeti
0

Tražite partnera online? Poštujte pravila zavođenja

Sarajevo-x.com
Upoznavanje putem stranica za društveno umrežavanje postaje sve "modernije“. Korisnici iinterneta sve češće svoje partnere pronalaze upravo u virtualnom svijetu koji je postao pravo "igralište“ za svakojake ljubavne igrarije. No svaka igra ima svoja pravila i da biste pobijedili morate ih poštovati.

Neobavezno online čavrljanje se čini kao najjednostavnija stvar na svijetu, no ostaviti utisak, pogotovo razgovorom putem tastature je ipak teško. Upravo zbog toga u posljednje vrijeme sve više stručnjaka istražuje tu oblast, a na osnovu provedenih istraživanja daju i savjete o tome kako se ponašati ukoliko želite zavesti osobu s kojom komunicirate putem stranica za društveno umrežavanje.

  • Nikada ne budite nestrpljivi je jedno od osnovnih pravila. Normalno je da s nestrpljenjem očekujete da upoznate osobu koju ste pronašli putem stranice za društveno umrežavanje, ali ipak pričekajte. Najprije pošaljite zahtjev za prijateljstvo i nikako ne spominjite da ste već milion puta posjetili njen ili njegov profil ili da ste virili u njihove albume. Započnite neformalni razgovor i pustite da se stvari odvijaju same od sebe. Također, ukoliko imate zajedničke prijatelje, ne bi bilo loše da se malo i kod njih raspitate o toj osobi prije no što se upoznate izvan virtualnog svijeta.

  • Stranice za društveno umrežavanje su i kreirane kako biste mogli ostati u kontaktu sa skoro svim vašim prijateljima, no ipak pazite da ne pretjerate pa da izgleda kako svaki trenutak vašeg vremena provodite na profilima svojih prijatelja. Ne šaljite previše poruka i ne ažurirajte prečesto vaše statuse. Ne moraju svi znati šta ste toga jutra doručovali.

  • Još jedan savjet je da budete ono što jeste. Ukoliko vas naprimjer ne interesuje sport nemojte ga ni navoditi kao svoj hobi samo kako biste impresionirali nekoga. Također, ukoliko u prijateljima imate osobu koja vam se sviđa nemojte u albumima objavljivati desetine fotografija na kojima ste sa bivšim partnerom

  • Nipošto se ne javljajte osobi koja vam se dopada svaki put kada vidite da je online. Nemojte ostavljati utisak kao da po čitav dan sjedite pored računara i samo čekate da se on ili ona pojavi online. Naravno, nemojte se ni ustručavati od razgovora, ali svakako butite pristojni.

  • Bez previše smajlija je također jedno od pravila. Kada razgovarate s prijateljima posve je normalno da koristite takozvane smajlije, ali kada razgovarate s nepoznatom osobom to baš i nije kulturno, a mogli biste izgledati i pomalo djetinjasti.