Kolumna
0

Teta na napuhavanje

Sarajevo-x.com
'Štrafta' je jedan kolokvijalan pojam koji čaršijska raja koristi da sebi dočara neka idealna vremena u kojima bi neke zgodne i utegnute tete hodale pored ulice i izlagale svoja tijela muškarcima sa bijesnim automobilima. Oni se zaustave, one ga odmjere, uđu unutra i odu u avanturu. Ali, avaj, nema toga ovdje. Nema jer nema ni metropole. Samo palanački gradići u kojima je seks samo 'zabranjeno voće', a plaćanje naknade za najstariji zanat, direktan put u pakao. U društvu okićenom tako visokim javnim moralom.

Piše: Asim Bešlija

Seks, nažalost, ne možete kupiti u tržnom centru ali ne možete ni u kakvoj 'crvenoj četvrti' u Bosni jer jednostavno takve stvari ovdje ne postoje. Ovdje ne postoji ni prostitucija niti bilo šta što bi ukazivalo na komercijalno iznajmljivanje ljudskog tijela, a što je, dobro nam je poznato, jedan stari i unosni posao. Nekako bismo zbog pozicije metropole u malenoj Bosnici, trebali i zamisliti da bi se u njoj moglo ponegdje susresti poneku prostitutku koja na najprometnijim ulicama stoji i čeka mušterije kojima ne daju žene, kako bi im ispraznile novčanike i pružile putene strasti, naplaćujući po satu. Onako kao u američkim krimi filmovima. Noćni sati, sređene i zgodne žene u uskim mini suknjama, izazovnih pogleda, nabijenih pokreta, koje jednostavno mame seksa gladne muškarčine koji su spali na to da nemaju na kome kaliti svoju muškost. Kući djeca plaču, žena se nervira, gužva, galama, frka, trka, a naveče kad se legne u krevet ni pomena o seksu, o tome da će žena biti poslušna svome mužu, onako kako mu je obećala. I onda taj jadni muž fantazira kako će jednog dana opet iskoristiti svoju muškost i zadovoljiti neku damu. Ne zvao se svojim imenom!

Ali, ako je za kupiti, taj ovdje neće imati sreće. Prodaja seksa je ilegalna aktivnost a dobro napucane tete samo stvar porno ili inih filmova. Može se on jadan napatiti vozajući po gradu ne bi li ugledao pomenuti prizor i kupio malo zadovoljstva, ali ništa od cijele priče. Sve će ostati na pokušaju da potraži neke od 'dama noći' koje su se u sretnija vremena brojnije okupljale na Stupskoj petlji ili u Lašvanskoj dolini, ali pošto je valjda takva praksa naišla na loše poslovne rezultate, ove preduzetnice potražile su kreativnije načine da iscrpe neiživljene muškarce.

Njegovo veličanstvo orgazam, moraće tako doživjeti uz parolu - 'snađi se kako znaš'. I tu bi se nekako i završila priča o tome kako si za pare kupiti sahatak seksa a da niko ne zna. Djevojke koje se mogu naručiti na poziv ovdje ne postoje, a prorijedili su i oni seksi oglasi po novinama koji reklamiraju napaljujuće razgovore sa pohotnim damama koje će vam, ko biva, uzrokovati enormno svršavanje. Aha, malo sutra. Osim debelog telefonskog računa, nećete dobiti ništa više.

I tako se taj vrli pitac, gladan seksa, urbani predator koji će eksplodirati ako šta večeras ne z...i, nađe na ledini i prepušten samome sebi, pornićima i časopisima te 'ručnom radu'. Druge mu, u ovoj metropoli, nema. Jer, pritisnut je što logističkim nedostacima, što grižom savjesti i količinom morala kojom ga obasipaju svaki dan sa svih strana. Da, pomislio je on da ode i do sex shopa, onog jednog jedinog i tamo kupi jednu tetu na napuhavanje pa se s njom igra cijelu noć ali, gle čuda, nema ni toga. Samo dobri kožni bičevi sa kojima ne preostaje ništa nego da sam sebe mlatne po guzi. I ovo je baš očaj. On, mačo bez premca, namirisan skupim parfemom, u markiranoj odjeći i sa puno konja pod haubom, osta suh po ko zna koji put. Sada može samo puhati balone i pretvarati se da je to ona igračka koja mu treba, ili da je to prava žena sa one imaginarne štrafte. Ako ništa, ostaje mu fetišistički posmatrati donje rublje svojih komšinica koje su njime ukrasile svoje balkone i praviti seksualne fantazije, pa bila to prava ili žena od plastike.