Ljubav i veze
0

Test na prvom sastanku

Sarajevo-x.com/AskMen.com
Prvi sastanak je najbolji način da ostavite dobar utisak, ali i da sve upropastite. Naravno da će stvari popraviti lijepa košulja i nekoliko kapi parfema, ali 'zaraditi' drugi sastanak nije uvijek tako lako. Zato pratite sljedeće poteze koje pravi i potrudite se da se snađete u svakoj od tih situacija.

Ona nudi da plati račun

Ovo je najčešći način da testira muškarca s kojim je prvi put izašla. Moguće je da zaista misli kako je nepristojno ako se makar ne ponudi da plati svoj dio, ali većina njih će to postaviti kao trik. Ovo je osjetljiv slučaj jer se neke žene uvrijede ako im ne dopustite da plate, a nekima nije pravo ako insistirate da vi platite sve. Kako se izvući? Kompromisom. Predložite joj da ona plati sljedeći put. Tako ćete pokazati da želite ponovo da je vidite, a moći ćete vidjeti i njenu reakciju na ono što stoji iza te izjave.

Žali se

Ne sviđa joj se vino, hrana, okolina. Ovo može biti trik da vidi kako će njen partner reagovati odnosno da otkrije poneku crtu njegovog karaktera. Ako on nije osoba koja se često žali, to je onda poseban izazov - naučiti kako se nositi sa nezadovoljnom potencijalnom djevojkom. Ipak, ako sa svojim prohtjevima i zamjerkama ide u krajnost te zaista počne dosađivati, onda je to veliki problem. Možete ponuditi da odete negdje drugo ili porazgovarati sa osobljem. Ako se odlučite za ovo drugo, budite veoma oprezni. Samo prijatan izraz lica i lijepo ophođenje može vas dovesti do pravog izlaza iz situacije. Dakle, strpljenje i bez imalo grubosti.

Zadirkuje i ispituje

Neki njeni komentari i pitanja izlaze iz okvira prvog sastanka. Nemojte to shvatati lično. Zadirkivanje i postavljanje luckastih pitanja može biti način da testira vaš smisao za humor ili opuštenost. Možda je zaista zanimaju odgovori, ali je moguće i da neka od tih pitanja postavlja samo da vidi kako ćete se izvući. Zato nemojte zabrljati. Budite ležerni i opušteni i iskreno odgovorite šta god vas upita. Laganje je loše u svakom slučaju. Ako vas zadirkuje zbog košulje ili restorana koji ste izabrali, potrudite se da odgovorite najbolje što umijete.

Ona očekuje kavalira

Žene su moćna bića koja nikad ne treba potcjenjivati. To naravno ne znači da ne očekuju kavalira uz sebe. Uobičajena je to potreba svih nas: volimo da neko brine o nama. Zato pokažite da brinete za nju. Kavalirstvo pokazuju i najmanje sitnice kao što je otvaranje vrata auta ili ogrtanje svojim džemperom kad je hladnije vani. Na drugoj strani, treba paziti da ne ispadnete smiješni. Znači nema trčanja oko nje i ispunjavanja njenih želja i prije nego ih zaželi. Ključ kavalirstva je biti miran i ponašati se prirodno.

Pušta da vodite razgovor

Najbolji način otkrivanja nečijih interesa je slušanje. Zato ako vas ponekad pusti da pričate, to može značiti da želi čuti što više o vama. Na drugoj strani, to može ispasti loše ako se ona u nekom momentu osjeti zapostavljenom. Zato ako imate osjećaj da ste govorili previše, postavite i njoj neka pitanja, za promjenu. Neka konverzacija teče prirodnim putem. Kad ste oboje uključeni, to je najbolji način da sastanak prođe uspješno.

Ona pije

Normalno je da naručite poneko piće i začinite razgovor, ali uvijek budite pažljivi. Prvo razgovarajte o tome šta oboje mislite o ženama/muškarcima koji piju, te tako utvrdite da li će jednom od vas biti neugodno ako ono drugo počne naručivati dalje. Ovo je posebno važno za one koji se brzo napiju i one koji se suzdržavaju od alkohola.

Zato pazite da uvijek možete da se kontrolišete i da ste odgovorni, posebno ako je poslije sastanka trebate odvesti kući. Važno je da sva čula budu uključena, odnosno da ste svjesni šta radite. Samo tako možete ostaviti dobar utisak.