Ljubav i veze
0

Taktike za raskidanje ljubavne veze

Sarajevo-x.com
Osjećate da vaša ljubavna veza ne vodi ničemu i ne vidite svijetlu budućnost sa trenutnim partnerom? Logičan korak u ovakvom stanju jeste raskid, odnosno okončanje ljubavnog odnosa. Kako biste raskinuli na pravi način i svoju vezu okončali brzo i bezbolno, potrebno je znati kako raskinuti, a kako ne.

Raskid: Lice u lice Ova metoda okončanja ljubavne veze pokazuje da cijenite svog partnera te otvara mogućnost prijateljstva između nekadašnjih ljubavnika. Loša strana ovakvog načina okončanja veze jeste što biste se vrlo lako mogli suočiti sa suzama i bučnom svađom, a i ostavljeni partner mogao bi pokušati da promijeni vaše mišljenje.

Raskid putem telefona Ako budete sretni, javit će vam se automatska sekretarica tako da ćete naučeni tekst o raskidu, fraze "nije do tebe do mene je“ i "ti si super, ali ja sam komplikovan/a“, moći ispričati bez prekida i drugih ometanja. Nećete svome partneru morati gledati u oči i sve će proći brzo i bezbolno. Međutim, krajnje je nisko raskinuti s nekim putem telefona, a pogotovo ostaviti poruku o prekidu na automatskoj sekretarici. Budite hrabri i raskinite sa stilom, izađite na večeru i objasnite u čemu je stvar. Jasno je da vam je teško, ali osobi koju ostavljate još je teže.

Raskid pismom Ukoliko baš nikako ne možete skupiti hrabrosti da svome partneru gledate u oči dok ga/je ostavljate, onda je najbolje raskinuti putem pošte, odnosno pismom. U pismu možete objasniti sve svoje razloge bez da vas partner prekida ili da vam odvlači misli. Neće vas savladati sažaljenje tako da se nećete moći predomisliti. Loša strana svega jeste šok koji ćete zadati svome partneru kada dobije pismo, a pored toga, ostavljeni partner pismo može iskoristiti kako bi vas ismijao, kada ga prođe tuga i bijes.

Raskid putem e-maila Dobra strana ove metode za raskidanje jeste što je direktna i ne ostavlja prostora za pogrešno tumačenje stvari. Loša strana svega jeste što je hladna i okrutna.

Raskid preko treće osobe Ako ste zaista do te mjere okrutni, onda ćete osobi sa kojom ste u vezi, putem treće osobe poručiti da je kraj. Jedino dobro kod ovog načina raskidanje jeste što će ostavljeni partner automatski shvatiti da je sretan/a što vas se na tako bezbolan način riješio/la.

Raskidanje ignoriranjem Ovo je zasigurno jedan od najmučnijih načina na koji možete ostaviti partnera. Mučan je za vas, ali još teže pada osobi koju ostavljate. Ova metoda može trajati beskrajno dugo i biti izuzetno bolna za oba učesnika.

Treća osoba Ukoliko se upustite u vezu sa trećom osobom, to šalje jasnu poruku vašem dotadašnjem partneru – kraj veze. No, ovakav način odnosa prema dotadašnjem partneru učinit će od vas varalicu koja će do kraja života imati tu reputaciju.