Ljubav i veze
0

Tajna skrivenih signala

Sarajevo-x.com
Muškarci i žene često pogrešno protumače signale koje jedni drugima šalju pogotovo na prvom sastanku. Nedostatak zdrave i opuštene komunikacije ne dozvoljava razjašnjenje nesporazuma tako da neki od njih zauvijek ostanu. Stručnjaci iz Italije pokušali su otkriti tajnu signala koje jedni drugima šaljemo.

Većina signala koje muškarci i žene šalju jedni drugima mogu biti pogrešno protumačeni. Stručnjaci sa venecijskog Ludwig Boltzman instituta za istraživanje tvrde da ne mora nužno značiti da se jednoj ženi muškarac dopada samo zato što ga ona pomno sluša dok govori.

U ovoj studiji o skrivenim porukama iza signala koji su dio muško-ženskih razgovora učestvovalo je 45 parova. Važno je naglasiti da se parovi prije početka istraživanja nisu poznavali.

Njihova konverzacija je snimana, a stručnjaci su pokušali protumačiti svaki pokret i pogled učesnika studije.

"Naše istraživanje je zaista pokazalo jednu zanimljivu činjenicu. Naime, vidjeli smo da žene uvijek šalju seksualne signale iako nisu zainteresirane za muškarca sa kojim sjede. Radi se o flertovanju i stalnoj potrebi koketiranja. Opasno postaje onda kada takvo ponašanje ohrabri muškarca da načini agresivniji i konkretan korak, a dama ga onda hladnokrvno odbaci“, kazao je za AP vođa studije Karl Grammer.