Ljubav i veze
147

Sve više muškaraca ugrađuje perle u penis kako bi bili bolji ljubavnici

Klix.ba
Tokom posljednjih godina sve veći broj muškaraca u SAD-u ugrađuje plastične kuglice - perlice u svoj penis kako bi povećali zadovoljstvo svoje partnerice.

Pretpostavlja se da se kuglice postave tako da stimulišu klitioris žene zbog čega ih smatraju boljim ljubavnicima.

Ipak, ekspert za seksualno zdravlje muškaraca dr. Tobias Kohler iz Healthcare centra Illinois upozorava da ta operacija može biti opasna jer može oštetiti mjehur i uzrokovati hroničnu bol. Također, može unakaziti tkivo i uzrokovati erektilnu disfunkciju.

"Ne bih preporučio ovaj zahvat jer uprokos savršenoj sterilnoj tehnici uvijek postoji rizik od infekcije i da nešto krene po zlu", rekao je Kohler.

Za neke muškarce stavljanje perli je samo estetska praksa slična stavljanju pirsinga ili tetoviranju penisa, no drugima je to nada da će biti bolji ljubavnici.

Ugrađivanje perli je praksa u mnogim kulturama svijeta, među kojima je i Japan. Članovi zloglasne kriminalne organizacije Yakuza stavljaju po jednu perlu za svaku godinu provedenu u zatvoru. Ova praksa postaje sve popularnija i u SAD-u.

Perle postavlja obično profesionalna osoba koja radi pirsinge ili sam muškarac. Nakon što zarežu tkivo, plastična perla ili metalna kuglica stave se ispod kože penisa.

Dr. Kholer upozorava da ovaj zahvat može stvoriti hematom, te novu rupicu na penisu što može uzrokovati problem s mokrenjem ili bol tokom erekcije.

"Bitno je da, ukoliko se to već odlučite uraditi, odete kod profesionalne osobe koja koristi sterilne alate. Također, perle ne moraju zauvijek ostati u penisu jer se mogu ukloniti", poručio je dr. Kohler.