"Prijatelji s povlasticama"
2

Svaka treća djevojka spavala je sa prijateljem

Sarajevo-x.com
Anketa je otkrila da svaka treća djevojka koja nema momka koristi svoje prijatelje za seks. Polovina tih žena to čine zato što ne žele vezivanje ni vezu sa obavezama. U ovoj anketi učestvovalo je 2.168 žena. Eksperti tvrde da su žene mnogo opuštenije u vezi sa ovim nego što su bile ranije, prenosi Daily Mail.

Samo osam posto žena koje imaju "prijatelje sa povlasticama" se nada da će se to razviti u nešto dubje i stabilnije. U provedenoj anketi žene su uglavnom odgovarale da je ovakva vrsta veze lakša i manje komplikovana. Jedna trećina anketiranih žena su priznale da su imale "prijatelje sa povlasticama" i da ih zovu po potrebi.

Od muškaraca koje žene pozivaju kada su usamljene, jednu trećinu čine bivši momci, a druga trećina su kolege s posla. Posljednja trećina pripada najboljim prijateljima koji povremeno ispunjavaju ulogu ljubavnika.

Anketa dalje otkriva da je koncept "prijatelja sa povlasticama" sve popularniji jer nije komplikovan i ne nosi težinu vezivanja koju veza obično nosi. Ova anketa razbija stereotipe da se žene žele udati čim osvare kontakt sa muškarcem.