Ljubav i veze
6

Supruga ostavila muža i petero djece zbog 17-godišnje ljubavnice

Klix.ba
Wayne Gardiner, otac petero djece iz Bristola, kazao je kako mu je najveća greška u životu bila ta što je u svoj dom primio 17-godišnju beskućnicu koja je uništila njihovu porodicu.

Tamsin Beezar je radila s njegovom suprugom Sarah tri godine kada je nazvala i plačući rekla da su je roditelji izbacili iz kuće. Sarah je razgovarala s Wayneom i primili su je kod sebe. Ljubazna gesta postala je najveća greška jer je mjesec dana kasnije Sarah ostavila muža i njegovu djecu kako bi živjela sa Tamsin koja je sada punoljetna.

Wayne je saznao istinu kada je njegova supruga promijenila status veze na Facebooku, što je uočila njihova kćerka Lucy koja je tri godine starija od ljubavnice njene majke.

"Mislio sam da je ispravna stvar to što sam primio tinejdžerku koja nema gdje da spava. Ni za milion godina ne bih pomislio da će njih dvije završiti zajedno. Moja supruga je s djevojkom koja je toliko mlada da nam može biti kćerka. Svi smo zgroženi time što je uradila. Djeca su šokirana. U braku smo godinama i nikada nisam pomislio da ima osjećaje prema ženama", rekao je Wayne.

U braku su 14 godina i imaju petero djece: Lucy (22), Louis (15), Chloe (14), Charlie (12) i Harvey (7). Tamsin je postala kao dobra prijateljica sa Chloe, pravila je kolače i šminkala ih. Nakon dvije sedmice Tamsin nije pokazivala ničnim da će otići, a Sarah je ostajala budna i pila.

"Sarah se počela ponašati kao tinejdžerka, a ne kao majka, baka i supruga. Primijetio sam da je počela pušiti iako je negirala to. Bio sam zbunjen i nisam znao šta da mislim pa sam se brinuo o djeci i kući", kazao je sada samohrani otac.

Jednog jutra se probudio i vidio da je njena strana kreveta prazna. Pronašao je kako spava s Tamsin na sofi. Od tada je sve krenulo nizbrdo. Svađe su postale učestale, a Sarah je sve više pila.

"Mislio sam da je samo glupa i djetinjasta. Nije mi uopće prošlo kroz glavu da ima neke osjećaje prema toj djevojci, osim prijateljskih. Mislio sam da joj i ona želi pomoći jer imamo kćerke. One su se zbližavale, a mi smo se raspadali", kazao je Wayne.

Tamsin je bila s njima mjesec dana kada je čuo suprugu kako se svađa sa sinom Louisom. Kada je došao, sin mu je plačući rekao kako ga mama ne voli i da ga ostavlja.

"Mislio sam da je šala i počeo sam se smijati tražeći od Sarah da kaže da to nije istina, ali ona je rekla da jeste. Otišla ne ja sprat i spakovala stvari. Preklinjao sam je da kaže šta je u pitanju. Kada je krenula pitao sam je šta da radim s Tamsin, kazala je da ne brinem", prisjetio se.

U narednim danima saznao je da mu žena živi s prijateljicom da bi mu potom kćerka Lucy rekla da pogleda Facebook na kojem je pisalo da je Sarah u vezi sa Tamsin. Svi su doživjeli šok. Djeca imaju problema u školi jer ih drugi učenici zezaju. Tamsin i Sarah su se nedavno i vjerile. Chloe je poslala poruku mami da je još u braku s njihovim ocem, ali Sarah je samo izbrisala.

Od tog dana prošla je godina dana. Djeca nisu vidjela majku i kazala su da nemaju želju da je ikada više vide.