Ljubav i veze
0

Studija otkriva: Žene su lažovi u vezama

Sarajevo-x.com
Više od 50% ispitanih žena u Engleskoj i Irskoj izjavilo je da je spremno slagati svome mužu odnosno partneru kako bi sačuvale i spasile ljubavne veze. Studija "National Scruples and Lies“ pokazala je da je jedna od dvije žene spremna slagati svome partneru da je dijete koje nosi njegovo, iako to nije istina.

Studija je rađena na području Irske i Engleske, a u njoj je učestvovalo 5.000 ispitanica. Rezultati su pokazali da 42% svih ispitanih žena laže u vezi sa kontracepcijom kako bi ostale trudne iako njihov partner ne želi imati djecu. U nekim slučajevima ispitanice su izjavile da su spremne zatrudnjeti kako bi zadržale partnera.

Tokom rada na ovoj studiji, čak 96% žena priznalo je da u svojoj vezi često lažu. Istraživači su za magazin "That's Life!“ kazali da su ispitanice svakodnevne laži kojima se koriste okarakterisale kao "bijele laži“ koje treba da pomognu vezi.

"Moderne žene jednostavno ne mogu prestati lagati. Možda neke od ovih tzv. 'bijelih laži' i nisu tako opasne i štetne, možda je svijet malo ljepši zbog takvih laži, ali slagati mužu da nosi njegovo dijete, a to ustvari nije tako, to je zaista prljava igra sa tuđim osjećajima i životima“, izjavio je za Manchester Evening News Jo Checkley, urednik magazina "That's Life!“.

Većina žena je izjavila da laže kako bi zaštitila osjećaje svog partnera. Zastrašujući podatak je izjava 43% ispitanica da ne bi novom partneru rekle da boluju od neke spolno prenosive bolesti ukoliko bi to bio slučaj.

Kada je seks u pitanju, 46% žena priznalo je da redovno glumi orgazam, a 55% njih je izjavilo da u većini slučajeva izbjegava seks opravdavajući se lažima o umoru, glavobolji i slično.