Ljubav i veze
0

Šta trebate govoriti u krevetu

Sarajevo-x.com
Kada razmišljate o tome šta to čini dobar seks, najvjerovatnije ćete pomisliti na to kako dodirujete jedno drugo, položaje koje ste probali, te na koje se dijelove tijela fokusirati. No, tu je još jedan ključni doprinos koji se često previdi: riječi koje izgovarate, piše časopis "Cosmopolitan".

"Erotični govor ili slušanje potiče lučenje hormona dopamin, koji igra veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju", objašnjava dr. Ian Kerner.

"To može pospješiti intenzitet emocionalnog i fizičkog ugođaja", kaže Kerner.

Zvuči odlično, ali šta treba govoriti a da ne ispadnete smiješni (osim ako ste porno zvijezda).

"Većina žena nije sigurna šta zvuči seksi, tako da one neće reći ništa", tvrdi seksolog Logan Levkoff, ističući kako na taj način uskraćuju muškarcu užitak, što nije u redu.

No, evo zato primjera koji donose užitak i muškarcima i ženama.

Za njegovo zadovoljstvo

"Svršavam". Tako jednostavno, tako snažno. Muškarci su ludi za ovim.

"Biti veliki ljubavnik je glavni izvor ponosa za momke. Dati mu do znanja i reći mu da ste doživjeli orgazam je veliko priznanje. To je dokaz da vas je uspješno zadovoljio", kaže Levkoff.

Najavljujući vaš dolazak orgazma također pojačavate iščekivanje za taj ključni trenutak, te pospješujete uživanje za vas oboje.

"Osim toga, budući da je većina muškaraca sposobna prije žene dostići vrhunac, njena najava orgazma mu na neki način daje dozvolu da svrši", govori Kerner, dodajući kako su te riječi definitivno muzika za muške uši.

Za njeno zadovoljstvo

Žene, naravno, imaju drukčije želje. One vole kad im govorite "volim dodirivati tvoja bedra", "volim ljubiti tvoj vrat", "volim lizati tvoje grudi"...

Kerner objašnjava da opisivanje toga što radite stavlja akcent na to i privlači dodatno njenu pažnju, što pojačava užitak.

"To je kao kad jedete ukusan obrok - govoreći o tome kako je ukusan možete ga učiniti još ukusnijim. To vam također pomaže da se zadržite na jednoj radnji, usredotočeni na ono što vaša partnerica osjeća", pojašnjava on.

Dodaje kako će vam njena reakcija tad najvjerovatnije dati do znanja da činite pravu stvar, te ćete vjerovatno sve ponoviti, što je odlično.