Dobre i loše strane veze
0

Šta sve muškarac izgubi kad se veže za ženu

Sarajevo-x.com
Ljubavna veza može biti sjajna stvar, a posebno kad postane ozbiljna pa s partnericom počnete dijeliti svakodnevnicu i znate da će ona biti tu kad se ujutro probudite. Ipak, kao i svaki veliki događaj, i vezivanje ima dobre i loše strane. Magazin AskMen donosi popis onoga što izgubite kada se zaista odlučite vezati za nekoga.

Prijateljice

Kada vaša djevojka zauzme prvo mjesto, prijateljice će pasti ne za jedno mjesto niže, već za nekoliko. Nerijetko ćete biti primorani i da ih u potpunosti izbrišete iz svog mobitela i života. Jasno je da više nećete imati priliku da provodite vrijeme s njima niti da im često šaljete SMS poruke i one će se morati zadovoljiti mrvicama vaše pažnje.

Vikendi "samo za raju"

Svojevremeno ste neradne dane imali samo za sebe i to vrijeme koristili za uživanje u izlascima i pijankama s društvom, ali kad uplovite u ozbiljnu vezu, teško da ćete imati toliko vremena za ove aktivnosti. Ako još oboje radite od ponedjeljka do petka, češće ćete poželjeti da vikend iskoristite za kvalitetno zajedničko vrijeme.

Uobičajena zabava

Prvo što će morati prestati je flertovanje s drugim ženama. Veza nosi odgovornost, obaveze i rutinu, a u svemu tome često zna nestati zabave.

Uobičajena zadovoljstva

Dosad ste radili šta vam je bila volja, pušili, pili, ostajali u gradu do jutra, a sve to jer niste imali kome da odgovarate za svoje akcije. Sada je vjerovatnije da ćete nakon dolaska kući u kasne sate partnericu naći budnu i namrgođenu. Ako ste zaista odlučili da se posvetite "njoj jedinoj", onda morate shvatiti da se morate mijenjati.

Izlaz

Kad su stvari bile manje ozbiljne s partnericom, bilo je i lakše izaći iz svega. Međutim, sada, uz sve emocije, raskidi postaju mnogo teži.

Finansijska nezavisnost

U ozbiljnoj vezi niste samo emotivno povezani, već često i finansijski. To je posebno velika promjena ako vaša partnerica voli trošiti više nego što zaradi.

Opcije

Recimo samo ovo: Kakve koristi od gledanja kad ne možete mrdnuti? Ovo se, naravno, odnosi na vjerne partnere.

Vlastiti planovi

Nije sebično ako se želite držati svojih planova za budućnost i ako imate vlastite snove. To je, zapravo, neophodno imati, čak i kad ste u vezi. Ipak, kad stupite u ozbiljnu vezu, nema mjesta tajnim potezima. U svoje planove za budućnost polako ćete morati ugrađivati i nju.

Svoj prostor

Svaki kralj treba svoj dvorac, ali kad dođe kraljica, onda se stvari znaju zakomplikovati upravo zbog smanjivanja privatnosti. Uskoro ćete u svojoj kupaonici naći gomilu ženskih preparata, a u kuhinji stvari kojima niste znali ni ime, dok će se njene odluke računati možda i više nego vaše.

Identitet

To što ste završili zajedno znači da imate iste interese, cijenite iste vrijednosti i bavite se nekim sličnim hobijima. Ipak, sličnosti trebaju tu i završiti kako ne biste "pomiješali identitete". Iako nekad može biti dobro kad se sjedinite s partnerom, to također može značiti i gubitak vlastite individualnosti. Ne budite jednom drugom klon.