Ljubav i veze
0

Šta ne činiti ako vas muškarac ostavi

Sarajevo-x.com
Sve žene koje su barem jednom bile ostavljene, znaju šta znači imati slomljeno srce. Nekada oporavak može trajati mjesecima ili godinama, ali na kraju većina uspije preboljeti voljenog muškarca. Ipak, postoje i žene koje jednostavno ne prihvataju kraj veze i očajnički se trude zadržati, tačnije vratiti muškarca.

1. Ne idite razgovarati s njegovim prijateljima, roditeljima ili kolegama u nadi da će ga oni nagovoriti da vam se vrati. To je forma manipulacije koju muškarci naprosto mrze. Ako to učinite veća je vjerovatnoća da će vas još više zamrziti, a šanse da vam se vrati bit će ravne nuli.

2. Ne govorite mu "Volim te". Te riječi više ne znače ono što su značile dok ste bili u vezi. Možda se nadate da će on vama odgovoriti "Volim i ja tebe", ali to postoji samo u filmovima. Ako vas je ostavio postoji dobar razlog i iako zvuči okrutno - pomirite se s tim.

3. Ne zovite ga da vam se vrati jer ćete u njemu izazvati odbojnost i mržnju. Postat ćete dosadni, a on više o vama neće imati dobro mišljenje. Nemojte izgubiti svoje dostojanstvo.

4. Ne telefonirajte mu i ne prolazite ispred njegovog stana. Prihvatite činjenicu da vas je ostavio i ne ponašajte se jadno. Prolazeći "slučajno" ispred njegove zgrade samo će imati suprotan efekt, a vi ćete se osjećati loše. Na telefonske pozive vam vjerovatno neće odgovarati pa zašto onda pokušavati?

5. Ne šaljite svoje prijatelje kako bi ga špijunirali i ne igrajte se detektiva. U slučaju da je on nastavio sa svojim životom, a vi niste, to će u vama izazivati još veći bijes. Zapamtite da ćete sebi nanijeti samo štetu. Saznjanjem da ima djevojku, da izlazi s prijateljima do kasno i da je sretan u životu, potući će vas jer vi niste ništa uradili sa svojim životom. Prestanite se baviti njime i počnite misliti na svoj život.

6. Ne pokušavajte ga napraviti ljubomornim jer ćete se poigrati osjećajima osobe s kojom ga pokušavate napraviti ljubomornim, a željeni efekt vjerovatno nećete postići. Osjećat ćete se isprazno i neželjeno, a vaš bivši (ukoliko je zaista zloban) uživat će u tome.

7. Ne govorite loše o njemu. Time ćete govoriti loše i o sebi s obzirom da ste bili s njim u vezi. To nije metod kojim ćete na svoju stranu privoliti njegove prijatelje niti ćete ostaviti dojam zrele osobe koja se može nositi s problemima. Ukoliko to uradite, onda se zaista nemojte nadati da će vam se bivši vratiti.