Ljubav i veze
0

Šta muškarci traže u ženama

Sarajevo-x.com
Kolumnistkinja Lisa Daily, autorica knjige "Stop Getting Dumped" navodi šta je to što muškarci žele da njihova djevojka ima kako bi bila 'dobar materijal' za brak. Evo šta ona navodi kao bitno:

Ona ima vlastiti život

Ovo znači da zna voditi računa o sebi, svom ličnom stilu i nalazi vremena da se druži sa prijateljima i rodbinom. Traži avanture putujući i ne očekuje da joj njen dečko bude cijeli svijet.

Ona nikad ne pravi prvi korak

O ovom se pitanju diskutuje do iznemoglosti. Daily kaže da snažno vjeruje kako muškarci žele ženu koja to ne radi. Ona ustvari sugeriše dečkima da iniciraju i planiraju izlaske. Njeni razlozi su: ako ona uvijek zove, nikad neće biti načisto da li je on zainteresovan ili ga samo uspijeva ubijediti. Zbog ovoga se žene tako često preispituju. Muškarci nisu tako programirani.

Ona je seksi, ali ne i napadna

Kako se veza razvija i postajete intimniji, muškarcima se dodirivanje u javnosti čini prikladnijim. Ipak, treba znati u kojem momentu smijete krenuti u pohod nogom ispod stola, a da njemu to ne zasmeta.

Ona čeka

Iako je seks revolucija već odavno prošla, neke stvari se nisu značajno promijenile. Mnogi muškarci zato izuzetno cijene kad je njihova partnerica strpljiva i kad odmjereno gleda na pitanje seksualnog odnosa. Ako prerano uskočite u krevet, postoji rizik da ćete uništiti ono što među vama postoji mimo seksa. Daily savjetuje da sačekate makar mjesec dana prije nego postanete toliko intimni.

Ona uvodi male novine kako bi pokazala da joj je stalo

On nema vremena da napravi nešto za jelo, pa ona to učini za njega. Ovo je samo jedna od stvari koje muškarci žele da njihova partnerica učini za njih. Na taj način pokazujete da vodite računa o njegovim potrebama. Naravno, i oni bi trebali isto da se ponašaju prema vama.

Ona je njegova podrška

Pomaže mu da dobro izgleda pred šefom, smije se njegovim šalama, pomaže mu da zasija punim sjajem kad je to potrebno. I opet, on bi se trebao revanširati na isti način.

Ona ga ne pritišće

Muškarci imaju averziju prema pritiscima, kaže Daily. Zato ona izbjegava da ga stalno zove, šalje mu SMS poruke i e-mailove i da prečesto spominje planove o budućnosti. Ustvari, savjetuje stručnjakinja, riječ na "B" biste trebali izostaviti iz svog rječnika. Muškarci ne vole da ih se pritišće, oni žele uživati u onome što imaju.

Ona ne podnosi loše ponašanje

Dobra žena ne prihvata loše ponašanje i to je ono što muškarci cijene. Ako znaju da postoji kazna za grešku kao što je prevara, više će poštovati svoju partnericu.

Dobra žena uvijek bira dobrog muškarca

To znači da uvijek treba tražiti onoga ko je pošten i na koga se možete osloniti. Ako kaže da je izašao na kafu u taj kafić, onda je tamo. I tačka. Dobri maniri su dobar pokazatelj kakav je muškarac zaista.