Nedavno istraživanje
0

Šta muškarce 'izluđuje'

Sarajevo-x.com
Pripadnice ljepšeg spola se često pitaju šta je to što muškarci vole kod njih? Magazin 'News of the India" objavio je nedavno provedeno istraživanje u kojem je učestvovalo nekoliko stotina muškaraca različite dobne starosti, koji su priznali šta je to na šta najčešće 'padaju'.
  1. Crvena odjeća - muškarci naprosto ne mogu odoljeti ženi koja je odjevena u crveno. Nekoliko istraživanja je potvrdilo da muškarci smatraju žene odjevene u crveno puno privlačnijim od ostalih. Zbog toga, savjetuju stručnjaci, sljedeći put kada krenete izaći s partnerom obavezno na sebi imajte neki crveni detalj.

2. Duga kovrdžava kosa - ukoliko trošite silan novac na preparate za ravnanje kose, nemojte to više činiti. Studija je pokazala da muškarci više vole žene sa kovrdžavom kosom, štaviše smatraju ih neodoljivim.

  1. 'Raskošno' tijelo - mršavice više nisu u modi. Muškarce izluđuju žene zanosnih oblina, a takvo tijelo se može dobiti uz samo nekoliko minuta svakodnevnog vježbanja, savjetuju naučnici.

  2. Duge zavodljive noge - djevojke sa dugim nogama muškarci smatraju veoma seksipilnim. S obzirom da je ljeto već stiglo, odjenite svoju najdražu ljetnu haljinu i 'prošetajte' zanosne noge, muškarci vam zasigurno neće moći odoljeti.

  3. Tamne oči - iako muškarcima i nije toliko bitna boja očiju većina ispitanika odgovorila je da više voli žene sa tamnim očima. A ono na šta zasigurno padaju jesu lijepo istaknute, velike oči.

  4. Brinete, ne plavuše - iako se dugo vremena tvrdi da muškarci preferiraju plavuše, nova studija je pokazala da oni ipak radije biraju brinete, pogotovo kada traže stalnu partnericu. Muškarci smatraju plavuše veoma privlačnim, no brinete su im ipak atraktivnije, a nedavno objavljena studija je pokazala da su brinete čak pouzdanije, te pažljivije od blondi.

  1. Intelekt - Ljepota i intelekt su 'smrtonosna' kombinacija za svakog muškarca. Oni naprosto ne mogu odoljeti ženama koje osim ljepote posjeduju i inteligenciju.