Ljubav i veze
15

Šest stvari koje žene najprije primijete kod muškaraca

Klix.ba
Prvi utisak koji muškarac ostavlja veoma je bitan za žene. Iako je neke stvari nemoguće promijeniti, postoje mnoge na kojima muškarci ipak mogu poraditi kako bi bili pribvlačniji ženama.

Visina i težina

Visina i težina su na vrhu liste stvari koje žena najprije primijećuje. Previsok ili prenizak, odnosno premršav ili gojazan muškarac, nije privlačan većini žena. Te karakteristike mu "zatvaraju vrata" i prije nego uspije pokazati kakva je osoba. Ipak, to ne treba uzimati k srcu, jer na takvo razmišljanje žena utječe njihova težina i visina.

Izgled i privlačnost

Ljepota je važna, ali žene traže i ono nešto dublje, a to je način na koji se muškarci nose i uređuju. Važno je kakva je kosa, odjeća, brada i kakva je opća higijena. Ukoliko se muškarci ne trude na tim poljima, žene neće poželjeti da ih bolje upoznaju.

Osmijeh

Ženama je važan i osmijeh muškarca. One vole kada se muškarci smiju, posebno tokom upoznavanja, jer osmijeh šalje dobre signale ženama. Naravno, osmijeh lijepim čine i zdravi zubi.

Humor

Humor je način da se nasmijete i zabavite. Žene vole muškarce koji imaju smisla za humor i koji ih nasmijavaju. Na tome muškarci dobijaju mnogo "bodova".

Samopouzdanje

Ženama su prvlačni muškarci koji imaju samopouzdanja. One to veoma brzo ocijene, kao i to kakve vibracije šaljete. Za njih je pozitivan stav veoma bitan. Ipak, budite oprezni, jer uobraženost i arogancija nisu isto što i samopouzdanje.

Komunikativnost

Žene vole razgovarati i žele pažnju muškarca, koji će ih saslušati i reći im svoje mišljenje. Kroz razgovor se žena i muškarac upoznaju, što je ključ u njihovom odnosu.