Ljubav i veze
0

Šest stvari koje nikada ne trebate reći vašem partneru

Sarajevo-x.com
Jedna oštra rečenica može biti dovoljna da "ušutka" vašeg partnera, čak iako ste u sred žučne svađe. Neukusna šala na račun njegove majke i podsjećanje na bivšu djevojku su samo dvije užasne stvari koje mu nikada ne trebate reći. Ukoliko to učinite, ostati će trajni ožiljci u vašoj vezi. Donosimo vam šest fraza koje morate izbjegavati ako želite izbjeći katastrofalne posljedice.

"Pogledaj kako je tvoj brat pametan, nikad nećeš biti kao on"

Poređenja s drugim muškarcima će razbijesniti vašeg partnera. Te stvari bi trebali potpuno izbaciti iz vaše komunikacije, posebno ako se radi o poređenju s njihovim bratom, ocem ili prijateljem.

"Vrlo dobro znaš da je nikad nećeš preboljeti"

Ukoliko mislite da je ova rečenica pravi način da uzvratite udarac, varate se. Ponekada se "kopanje" po tuđoj prošlosti može činiti dobrim načinom da uzvratite na uvredu ili neku rečenicu koja vas je povrijedila, ali to nemojte činiti po svaku cijenu. Spominjanje bivših djevojaka svog partnera će vas samo udaljiti od njega. On bi mogao pomisliti da ste nesigurna osoba koja mu ne vjeruje. Najbolje je da zaboravite takve stvari i poštedite i sebe i partnera nepotrebne neugodnosti.

"Previše novca trošiš na izlaske sa svojim prijateljima"

Zapamtite, to su njegovi prijatelji i on će trošiti novac na njih bez obzira šta vi mislite o tome. Ukoliko ga budete stalno podsjećali na to, postati će šutljiv i kriti će od vas sve što ima veze sa novcem. Muškarci jednostavno mrze da im se govori kako i koliko da troše svog novca, pogotovo ako taj novac troše sa svojim prijateljima. Ako imate primjedbe, radije mu to recite na način na koji on neće osjetiti da ga optužujete i kritikujete. Za muškarca je novac jedno, a prijatelji su nešto sasvim drugo. Vaš partner će smatrati da želite uništiti njegova prijateljstva ukoliko pomiješate to dvoje. Svoje predavanje o načinu trošenja sačuvajte za drugi put.

"Šta je s tvojom majkom, zašto se čudno ponaša?"

Iako vam je obećao s neba skinuti zvijezde, voljeti vas do kraja života, samo jedna riječ protiv njegove majke je dovoljna da vas vidi kao zlikovca. Većina muškaraca svoj odnos s majkom ljubomorno čuvaju i neće vam dopustiti da se miješate. Iako vam može biti neugodno zbog ponašanja njegove majke, potrudite se da mu to ne kažete, jer će vaš partner smatrati da je ne poštujete.

"Ne danas, previše sam umorna"

Korištenje ove rečenice kada se radi o seksu ne samo da će odbiti vašeg muškarca, nego će se zapitati da li ste vi prava žena za njega. Mogao bi pomisliti da će mu život s vama biti ispunjen kupovinom, poslovima u domaćinstvu, sjedenjem ispred televizora i slično. Ukoliko vašem partneru uskratite seks, možete nenamjerno poslati poruku da vam seks sa njim više nije ugodan i zadovoljavajući. U iznimnim situacijama vas partner treba razumjeti, ali konstantni banalni izgovori za izbjegavanje seksa su mučenje u pravom smislu te riječi.

Psovke

Psovke su u nekim situacijama gotovo neizbježne, ali ako ih koristite u komunikaciji sa vašim partnerom, to bi moglo značiti propast vaše veze. Psovke su neoprostive, takvo ponašanje će se zgaditi vašem partneru. Čak iako se nakon svađe pomirite, budite sigurni da psovke neće zaboraviti. Dakle, kada situacija postane napeta i dođe do svađe, ipak pripazite na svoj riječnik.