Ljubav i veze
0

Šest grešaka koje žene naprave tokom razvoda

Klix.ba
Kada žena čuje od muškarca da on želi razvod, sama pomisao na razdvajanje je dovodi do toga da napravi greške koje će joj kasnije donijeti mnogo nevolja.

Prije svega, žene ne smiju paničiti, nego se raspitati o svemu što bi trebale znati u takvim situacijama, a što je dostupno i na internetu. Trebale bi razgovarati sa advokatom, ili više njih, kako bi saznale svoja prava. Treba im biti jasno da neće biti izbačene iz svog doma, jer njihov muž eventualno ne plaća stanarinu ili hipoteku, kao i da se ne trebaju plašiti napraviti nagodbu tek onda kada su spremne na to.

Druga stvar je da svakako potraže pravnu pomoć, jer je usluga koju plate sigurno bolja i korisnija od besplatnih savjeta koje nudi okolina.

Žene ne bi trebale posuđivati novac od porodice, jer bi te izvore trebale sačuvati za kasnije. Umjesto toga bi trebale nabaviti kreditnu karticu. Ukoliko su finansijki ovisne o svojim muževima, onda su oni odgovorni za plaćanje barem dijela njenih troškova.

Bivšim muževima žene ne bi smjele dopuštati da ih uplaše time da su advokati skupi i da samo žele uzeti njihov novac. Žene trebaju uzeti advokata, jer ako se one plaše svojih muževa, advokati sigurno neće.

Žene ne trebaju učiniti preljubu čak iako njihovi muževi to nastavljaju činiti, jer će to dodatno otežati razvod. Žene se ponekad osjećaju usamljeno, a ukoliko učine preljubu, izazovu bijes muškaraca, pa je razvod u takvim slučajevima mnogo teži.

Žene ne trebaju tražiti novac sve dok ne utvrde svoj budžet, jer je osmišljavanje budžeta veoma važno kako bi sve njihove potrebe bile zadovoljene.