Umjetnost užitka u seksu
0

Seksualne odluke za 2010. godinu

Sarajevo-x.com
Promjenite svoj seksualni život na bolje i napravite od vaše spavaće sobe mjesto gdje ćete se s zadvoljstvom iznova vraćati, ne samo tokom sljedeće godine nego uvijek. Sljedeći savjeti dolaze od Sadhyae Mulchandanijae autorice knjige Indian Erotica.

1. Posvetite više vremena samom činu

Niko ne osporava da je “seks na brzinu“ zabavan, ali ipak treba odvojiti vremena na ovaj čin kako bi se postigao što veći kvalitet. S obzirom da je seks jedna od najbitnijih stvari u vezi, zaslužuje pažnju i posvećenost. Treba što više planirati odlaske na odmor, ne zaboraviti jutarnji seks i predigru kako bi dvoje ljudi bili povezani.

2. Budite otvoreni za eksperimente

Pogrešno je razmišljanje da samo mladi imaju koristi od eksperimentisanja. Čak i u poznijim godinama ovo vam može pomoći da osvježite seksualni život. Uvijek je dobro istraživati jer nikad se ne zna šta može pokrenuti erupciju zadovoljstva. Svaka žena bi trebala da zna šta uzbuđuje njenog muškarca i obrnuto. Treba više pažnje posvetiti dodiru i isprobavanju novih tehnika i poza.

3. Ponovo otkrijte svoju senzualnu stranu

Obnovite svoje seksi rublje, novim komadom zbog kojeg ćete se osjećati još privlačnije. Napravite senzualnu atmosferu u spavaćoj sobi sa svijećama, laticama ruža, uljima za masažu i svilenim prekrivačima za krevet.

4. Postanite par koji uživa u dodirima

Dodir je bitan za seksualnost, posebno kod pripadnica ljepšeg spola. Nedostatak maženja i dodirivanja može uzrokovati velike probleme u spavaćoj sobi. Bitno je ne zaboraviti dodirivanje i izvan kreveta. Držanje za ruke, grljenje i puse na brzinu mogu napraviti čudo.

5. Dosta je bilo pretvaranja

Razgovarajte o stvarima koje ne volite ili vam ne gode. Mnogi parovi šute o tome i pretvaraju se da uživaju u seksu što predstavlja veliki problem. Ukoliko vam nešto ne odgovara, slobodno to recite i pokušajte zajedno da riješite problem.

6. Nagradite partnera lijepim riječima

Ne zaboravite na dvije riječi – 'volim te', koje mnogo znače. Pokažite da cijenite njegove napore da vas zadovolji u krevetu i van njega. Ali uvijek ostavite prostora da se neke nove stvari dese.

7. Držite djecu izvan spavaće sobe

Kad vam dijete napuni šest godina idealno bi bilo da dobije svoju sobu. Ukoliko još nije vrijeme za to, ne bi bilo loše odvesti ga kod bake bar jednom sedmično, kako bi uživali vremenu provedenom zajedno.

8. Ne zaboravite na seks čak i kad dođu loša vremena

Dobro je upražnjavati seksualne odnose, čak i kad niste najbolje raspoloženi. Seks ne podrazumijeva samo fizičku povezanost, već i mentalnu i emotivnu. Umjesto da čekate savršen momenat, prepustite se čarima tjelesne povezanosti kad god vam se pruži prilika za to.

9. Budite divlji ponekad i izgubite kontrolu

Ukoliko niste ljubitelj nastranosti, uvijek postoje neke avanturističke stvari koje inače ne radite, a koje mogu da vam zapale maštu i probude čula. Monotonija u seksualnom životu treba se izbjeći po svaku cijenu. Ukoliko vam dosadi spavaća soba, treba iskoristiti kuhinju ili dnevni boravak za vođenje ljubavi.

10. Budite liberalni u izboru kontracepcije

Ukoliko planirate da proširite porodicu budite otvoreni za spontani seks. Ukoliko to ne želite, na raspolaganju su vam različite vrste zaštite, mada niti jedna nije 100 posto sigurna. Savjetujte se s doktorom šta je najbolje za vas.