Poboljšajte seksualni život
0

Seksualna terapija za bolje odnose s partnerom

Sarajevo-x.com
Lagano i sporo vođenje ljubavi u kojem se fokusirate isključivo na vaša čula i osjete, je nova mantra koju su razvili seksolozi William Masters i Virginia Johnson kako bi pomogli ljudima da poboljšaju svoj seksualni život.

Sekusalna terapija, koja podrazumijeve isključivo fokusiranje na osjetila, pomogla je brojnim parovima da prevladaju probleme poput prerane ejakulacije, nemogućnosti dosezanja orgazma ili erektilne disfunkcije.

Stručnjaci tvrde da ćete ukoliko se koncentrišete na partnerove dodire otkriti nove vrste dodira, produbiti fizičku intimnost, ali i bolje upoznati ne samo partnerovo, već i svoje tijelo.

Na ovaj način ćete očvrsnuti vašu vezu, poboljšati komunikaciju s partnerom, te prevazići strah od sekusalnog neuspjeha.

Parovima se savjetuje da tokom intimnog odnosa ne razgovaraju, već da se isključivo fokusiraju na osjetila i partnerove dodire, piše Fox news.

Kako biste poboljšali vaš seksualni život, stručnjaci savjetuju da prije no što stupite u seksualni odnos, nekoliko puta prođete kroz veoma jednostavnu seksualnu terapiju.

1. Prvih nekoliko 'sesija' ne dodirujte partnerove genitalije

2. Ne ragovarajte s partnerom, izuzev ako mu želite reći da vam je neugodno ili da osjećate bol.

3. Ne pokušavajte izazvati seksualnu reakciju, no i ne pokušavajte je potisnuti ako do toga dođe

4. Nakon svake terapije razgovarajte o onome što ste iskusili

Pomoću ove terapije seksolozi tvrde da ćete bolje upoznati partnera, te samim tim zasigurno poboljšati vaš seksualni život.