Ljubav i veze
0

Seks na prvom sastanku je dozvoljen

Klix.ba
Novi vodič za ljubavne sastanke suprotstavlja se konvencionalnim mudrostima, poručujući ženama da je uredu imati seks na prvom sastanku.

Autori novog vodiča Andrea Syrtash i Jeff Wilser kazali su kako su svi dosadašnji vodiči iz "druge ere". Objašnjavaju da, dok neke žene imaju valjane razloge za čekanje da legnu u horizontalu, strah da bi ih muškarac smatrao lakima zbog toga ne bi trebao postojati.

"Ne mislim da neka djevojka može biti prava jer je čekala mjesec ili da je druga laka jer je svratila u nečiji stan", napisao Wilser.

"Sam čin čekanja neće stvoriti magičnu hemiju", dodao je.

No, iako su mnoga pravila izmijenjena, neka su i zadržana, poput onog da muškarac uvijek mora platiti račun na prvom sastanku, pa čak i ako sastanak nije uspješan, ili žena nije zainteresovana.

"Muškarac koji ne plati nije smion, niti pomaže ženskim pravima. On je jednostavno jeftin", kaže Wilser.

Autori naglašavaju da ne trebate nositi visoke štikle i haljinu na prvom sastanku, ali i dalje trebate izgledati "vruće" i pristupačno, bez pretjerivanja, te izbjegavati vrećastu odjeću koja čini da izgledate kao starije žene.

Wilsner tvrdi kako je mit da većina muškaraca ženi ku*e koje skupo održavaju.

"Žena treba biti jaka, nezavisna, sposobna i samosvjesna. No, riječ za takvo ponašanje nije ku*a, već žena!"

Također, otpada pravilo da na prvom sastanku ne trebate razgovarati o politici i religiji, jer većina parova nakon prvog sastanka kaže kako je jedna od osoba previše pričala o sebi, što zna biti dosadno. Dijeljenje svojih strasti na prvom sastanku je dobra stvar.

Ukoliko na prvom sastanku saznate nešto ozbiljno, poput toga da je djevojka bila u ropstvu, kao što se desilo Wilsneru, nemojte paničariti. Bolje je da takve stvari saznate prije nego kasnije.

Autori savjetuju kako je uredu zaljubiti se na prvi pogled ili imati seks na početku veze. Dajte sebi vremena za neke stvari.

"Trebate rizikovati u ljubavi. Najbolje priče možete čuti od ljudi koji su prekršili sva pravila o ljubavnim sastancima", kaže Syrtash.