Tajne modernih brakova
0

Seks može postati dosadan, svađe nisu neuobičajene

Sarajevo-x.com
Bračni parovi modernog doba često osjećaju pritisak da okolini pokažu kako je njihov odnos savršen, te da imaju zdravu vezu. Oni ne dozvoljavaju nikome da "proviri" u njihov stvarni svijet. Priznanje da ste nesretni u braku drugi ljudi uglavnom smatraju neuspjehom, tako da se svi trude detalje o svom braku ostaviti samo za sebe. Čim se dogodi "zatišje" u seksualnom životu, bračni parovi pomisle da svi drugi upražnjavaju seks mnogo češće od njih. Donosimo vam pet uobičajenih problema s kojim se svi bračni parovi nerijetko susreću.

Seks ponekad može postati dosadan

Istina je da seks u braku može ponekad biti dosadan i neželjen. U tom periodu parovi mogu pomisliti da je hemija među njima stvar prošlosti i da ništa neće biti kao prije. No, kada se oslobodite tih strahova, stvari će se znatno popraviti.

Jedan od bračnih drugova obično ima manju želju za seksom

Ni jedan bračni par nema isti libido. Jedno uvijek ima veću želju za seksom. Moderni način života donosi pritisak, pa se očekivanja oba partnera ne mogu uvijek ispuniti.

Želja za seksom se ponekad izgubi

Većina parova u braku iskuse povremene poteškoće u seksualnom životu, jer nagon za seksom ponekad splasne. Neka vas to ne zabrinjava previše. Radije se pobrinite da uklonite sve komplikacije koje bi mogle utjecati na vaš seksualni život. Ponekad spavanje u odvojenim krevetima može rasplamsati strast i razbiti monotoniju.

Misli o seksualnoj nevjeri nisu neuobičajene

Nekim ljudima je potreban stalni podsjetnik da su poželjni i da još uvijek izgledaju seksi. Ukoliko izgube taj osjećaj u braku, oni traže divljenje drugih ljudi. Misli o seksualnoj nevjeri su česte, jer je želja za osjećajem privlačnosti u ljudskoj prirodi.

Povremene svađe su normalna pojava

Kada vidite sretan par u svojoj okolini, vjerovatno se zapitate kako uspijevaju imati takav odnos, dok se vi sa vašim partnerom često svađate. Nemojte osjećati krivicu zbog toga, jer vi i vaš partner niste jedini u takvoj situaciji. Budite sigurni da se svi parovi svađaju, to je nepisano pravilo svake veze.