Pružite partnerici užitak
0

Sedam zaboravljenih ženskih erogenih zona

Sarajevo-x.com
Ponekad je zaista potrebno malo začiniti seksualni život ili barem nešto promijeniti kako biste spriječili da vaš brak ili veza zapadne u krizu. Sljedeći put kada s partnerom legnete u krevet navedite ga da vam pruži seksualni užitak podsjećajući ga na to koje su vaše erogene zone, mjesta za koja ste možda i sami zaboravili.

Venerin brijeg je erogena zona koja se veoma često zaboravi. No, nježni dodiri po ovom području mogu biti veoma uzbudjivi i ugodni. Navedite svog partnera da vas dodiruje po tom području i zasigurno ćete uživati. Nemojte se stiditi svog tijela, jer i brojne studije su pokazale da žene koje se ne stide svoga tijela imaju češće orgazme.

Koža iza koljena je veoma osjetljiva, a muškarci često zaborave na ovu tačku kod žena. Navedite partnera da nježno ljubi to područje ili masira losionom. To područje je veoma osjetljivo, kao i koljeno i sigurno ćete uživati u tim dodirima.

Dopustite vašem partneru da vas mazi ili masira po trbuhu jer to može biti zaista uzbuđujuće. U nekim, mada rijetkim, slučajevima moguće je čak da žena doživi orgazam radeći vježbe za abdominalni dio tijela. Navedite partnera da vas nježno dodiruje po trbuhu, a sama vaša pomisao da bi on rukom mogao krenuti malo južnije pkrenut će u vama valove emocija.

Želite li dobar seks ljubite se najmanje pet minuta prije no što dođe do seksualnog kontakta . Usne su jedno od najerotičnijih područja kod žene. Mijenjajte intenzitet ljubljenja. Nekada neka to budu nježniji, a nekada brži i strastveniji poljupci.

Tjeme je također erogena zona. Zamolite vašeg partnera da vam nježno izmasira tjeme. To će vas opustiti i osloboditi stresa, a naravno povećat će se i protok krvi. Također, ne zaboravite da i vi isti užitak pružite vašem partneru.

Nakon napornog dana ništa ljepše nema od lagane masaže stopala. Neka vam partner losionom ili uljem izmasira umorna stopala, a nakon toga vi ćete sigurno biti raspoloženiji za nešto burniju noć.

Vrat je također jedna od glavnih erogenih zona. Pustite vašeg partnera da miluje vaš vrat i da vas nježno ljubi. Krv će vam od toga zasigurno uzavrjeti.