Ljubav i veze
0

Sedam tajni o seksu koje bi muškarci trebali znati

Sarajevo-x.com
Postoji nekoliko važnih tajni za odličan seks, a koje bi muškarci trebali znati. Za vas smo izdvojili sedam najvažnijih.

Razgovor je dobar afrodizijak

Ugodan razgovor je za žene afrodizijak. Za njih su komunikacija i osjećaj da su voljene veoma važni. Razgovor tokom šetnje je poželjan jer muškarac može svojoj partnerici reći koliko je voli, tako da će ona biti opuštena tokom seksualnog čina.

Mnoge žene su zabrinute zbog svog izgleda

Kod parova koji su dugo zajedno ponekad je normalno da žene pomisle da više nisu privlačne svojim muškarcima. Zbog toga se svlače samo u mraku. Brižljivi muškarci mogu osjetiti u čemu je zapravo problem. Nema potrebe lagati da je žena prekrasna ukoliko ona to nije, ali ne treba ni reći da nije atraktivna kao prije.

Za žene seks nije odvojen od ostatka njenog života

Muškarci često pokušavaju odvojiti svoj seksualni život od ostatka svakodnevnog života. Ženama su tokom dana potrebni dobri osjećaji i iskustva kako bi imale zadovoljavajući seks. Ukoliko se prema ženi njen partner ponaša loše, to će utjecati negativno na njeno raspoloženje za seks. Nemarnost, oštre riječi, neprimjeren ton, uvrede i kritike će kod žene doslovno ubiti strast i želju za seksom.

Orgazam nije neophodan

Mnogi muškarci misle da su dobri ljubavnici ako ženu dovedu do seksualnog vrhunca. Vrhunac je uvijek poželjno dostići, ali to nije najvažnije. Mnoge žene osjećaju pritisak partnera, ali se i same opterećuju time da moraju doživjeti orgazam. Nekada je ženama ugodnije ako imaju samo predigru.

Seks ne treba biti ozbiljan čin

Zaigranost je veliki kvalitet seksa. Muškarci su preozbiljni kada je riječ o seksu. Zaborave na smijeh, romantiku i zabavu. Zaigranost i opuštenost čine seks boljim iskustvom. Ovakvo ponašajne uklanja pritisak sa oba parnera.

Žene vole neseksualne dodire i nježnosti

Žene vole romantiku, maženje, držanje za ruke i ljubljenje. Mnoge od njih se žale da njihovi partneri ovo ne čine tokom predigre. Žene bi trebale pomoći svojim partnerima da shvate važnost dodira. To bi mogle postići tako što ih izmasiraju. Također, partnerima trebaju reći šta ih čini sretnim i zadovoljnim.

Pažnja suprotnog spola je veoma važna

Ženama treba nježnosti i pored vođenja ljubavi. Mnoge žene se žale da njihovi parneri zaspe odmah nakon završetka seksualnog odnosa. Istina je da kada muškarci žele seks, njihov nivo endorfina je veoma visok. Odmah nakon ejakulacije taj nivo opada, nestaje erekcija, a svi njegovi sistemi se gase. Kod žena ova faza nastupa postepeno. Ukoliko ne želite da vaš muškarac zaspi nakon seksa, recite mu to na način na koji ga nećete uvrijediti. U suprotnom, pustite ga da pored vas zaspi nekoliko minuta, a potom ga nježno probudite.