Ljubav i veze
28

Sedam savjeta o tome kako upoznati pravu osobu

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Još od djetinjstva, bombardirani smo savjetima o tome kako upoznati pravu osobu - od časopisa, pa sve do romantičnih filmova.

Ukoliko ste još uvijek sami, nemojte misliti da nešto nije uredu s vama ili da "nemate sreće u ljubavi". Svako od nas vremenom nađe pravu osobu za sebe. U nastavku pročitajte sedam savjeta o tome kako biste se trebali postaviti u samom procesu traženja i čekanja.

1. Nemojte je tražiti pod svaku cijenu

Istina, zvuči kao kliše, ali ukoliko ste očajni u traženju veze, izgleda da sreća nikad neće biti na vašoj strani. S druge strane, ukoliko se fokusirate na sebe i na to da svoj život učinite boljim, prava osoba će se pojaviti kad to najmanje budete očekivali. Ukoliko forsiramo vezu, samo kako ne bismo bili sami, često znamo završiti s osobama koje uopšte nisu prave za nas, što je jedna od gorih stvari koje možete napraviti sebi.

2. Budite osoba sa kojom biste i sami izašli

Promijenite percepciju, vježbajte optimizam i budite onakva osoba kakva bi se i vama samima svidjela. Ukoliko ste depresivni, očajni i previše kritični, svojom negativnom energijom možete privući jedino samo takvu osobu.

3. Znajte šta želite

Budite sigurni u to da znate šta želite od vašeg potencijalnog partnera i to mu/joj otvoreno dajte do znanja na samom početku veze. Možda čak i ne znate šta tačno želite, ali se onda potrudite da znate šta NE želite – imajte kriterije i nemojte ići ispod toga samo zato da ne biste bili sami.

4. Ne dopustite nikome da vas mijenja

Važno je da nađete osoba koja neće imati želju ili namjeru da vas mijenja suštinski, jer ćete samo tada znati da je toj osobi zaista stalo do vas.

5. Pravu osobu nećete pronaći u noćnom klubu

Tu izlaze uglavnom ljudi koji su u potrazi za jednom stvari, a to definitivno nije ozbiljna, dugotrajna i kvalitetna veza.

6. Zapamtite da ćete možda i biti povrijeđeni

Ne očekujte da prva osoba koju upoznate bude ona prava. Svi mi pravimo greške kako bismo došli do svog cilja. Čak i ako nađete idealnu osobu, ona je možda idealna samo u tom periodu, ali ne i na duže staze. Zapamtite da se sve dešava s razlogom.

7. Ne gubite nadu

Kao što kažu, strpljenje je vrlina, a nažalost, prava osoba neće samo ušetati kroz vrata u vaš život, ukoliko se ne potrudite da budete dostupni. Zato se zabavljajte dok izlazite i upoznajete različite ljude, te dopustite sebi da budete otvoreni za ljubav.