Ljubav i veze
0

Sedam koraka do fantastičnog seksa

Sarajevo-x.com
Neke loše navike i uvjerenja spriječavaju parove da uživaju u seksu. Zbog toga vam donosimo sedam savjeta pomoću kojih ćete seks učiniti zabavnijim i ugodnijim.

Ne odričite se onoga što vam treba

Žene često sama sebe pokušavaju uvjeriti da im je sasvim dovoljno da dobiju manje od onoga što zapravo žele. To je zbog toga što žele udovoljiti svom partneru, a u isto vrijeme se i plaše odbijanja. To se naročito često događa kada je riječ o seksu.

Žene će definitivno zbog toga biti frustrirane. Svaka veza zahtijeva određeni kompromis, ali odricanje stvari koje stvarno želite nije dobro rješenje. Tada možete završiti u nesretnoj vezi i loše se ponašati prema svom partneru. Zbog toga je potrebno da znate bez čega ne možete živjeti u seksualnom smislu, kao i da shvatite sa čime se možete nositi. Ukoliko ignorišete stvari preko kojih ne možete preći, odnosno stvari bez kojih ne možete, onda će se to negativno odraziti na vaš seksualni život.

Podijelite svoje osjećaje i potrebe s vašim partnerom

Ako ne želite reći svom partneru ono što želite činiti u krevetu, onda ne biste trebali ni imati seksualni odnos s njim. Dobar seks se dogodi samo onda kada se partneri osjećaju sigurno i opušteno. Ako se jedan od partnera plaši tražiti nešto što želi, ili odbija reći nešto što mu smeta, seks će biti ispodprosječan.

Nerealno je očekivati da vam partner "čita" misli, tako da je komunikacija neophodna za dobar seks.

Prihvatite svoje tijelo onakvo kakvo jeste

Jako je važno da prihvatite svoje tijelo onakvo kakvo ono jeste. Ne smijete se osuđivati, kritikovati vašu težinu i izgled. Ukoliko vas partner osuđuje zbog vašeg izgleda i to predstavlja prepreku u vezi, onda treba da znate da je problem u njemu, a ne u vama. Neko kome je stalo do vas će lako prihvatiti vašu nesavršenost.

Također, morate prestati pričati negativne stvari o sebi. Komentari o debljini, celulitu i borama moraju prestati. To loše utječe na raspoloženje i seksualni život. Najvažnije je da se osjećate dobro u svom tijelu. Ako to nije tako, trpjeti će vaš seksualni život, stoga zadržite samopouzdanje i uživajte u seksu.

Nikada ne odbijajte seks kao kaznu, niti ga koristite kao nagradu

U određenim situacijama žene svojim partnerima za kaznu uskraćuju seks, a nekada se prepuštaju zadovoljstvu kako bi ih nagradile. Ovo je pravi recept za katastrofalnu vezu. Muškarci ne žele biti pod kontrolom i ne žele kažnjavanje, posebno kada se radi o seksu. Oni ne žele da se osjećaju kao dječaci. Kada vas vaš partner povrijedi, svoje emocije pokažite kao odrasla osoba. Možete reći da ste previše uzrujani da bi imali seks u tom trenutku. Žene ne trebaju činiti da se muškarci osjećaju pod kontrolom i da dobiju utisak da njihova partnerica isključivo odlučuje kada će biti seksa u zavisnosti od toga da li je bio "dobar" ili "loš".

Kućnim ljubimcima nije mjesto u spavaćoj sobi

Iako volite svoje kućne ljubimce, najbolje je ne dopuštati im ulaz u spavaću sobu, posebno u trenucima kada ste intimni s vašim partnerom. Ljubimci su teritorijalni, tako da mogu biti ljubomorni ili se baš u tom trenutku poželjeti igrati. Psi mogu početi da reže i da laju. Mačke mogu skočiti na krevet, Ove katastrofalne situacije možete izbjeći tako što vaše ljubimce držite van spavaće sobe.

Razvijajte smisao za humor

Seks je baziran na povezanosti i intimnosti partnera. No, ovome treba pridodati zabavu i humor. To vam je potrebno ako ponekad stvari krenu loše tokom seksa. Dobar smisao za humor će to popraviti. Povremene šale će vas osloboditi pritiska i zbližiti vas sa vašim partnerom.

Uživajte u razmjeni nježnosti

Najbolji seks je onaj u kojem partneri pokušavaju učiniti sve kako bi zadovoljili voljenu osobu. To seks čini nevjerovatnim. Ukoliko niste duhom prisutni tokom seksa, to će sve pokvariti. Nije sve u tehnici i "repertoaru poza". Veoma je važan vaš trud i želja da zadovoljite partnera. Kada je to obostrano, seks postaje nevjerovatno iskustvo.