Ne želite trčati - vodite ljubav
0

Saznajte u kojoj pozi ćete najlakše sagorjeti kalorije

Sarajevo-x.com
Ukoliko ste previše lijeni za odlazak u teretanu, onda morate znati da je alternativa dobrom vježbanju, dobar seks. Međutim, postoje razne poze u seksu, ali samo neke od njih uključuju više grupa mišića i pomažu vam da oblikujete svoje tijelo.

Seks je dobar za borbu protiv stresa, dobar je za zbližavanje parova, ali je itekako koristan kada je u pitanju održavanje tjelesne figure. Za vrijeme seksa su skoro svi mišići nogu, ruku, ramena i stomaka uključeni i aktivirani, zavisno od pozicije, neki više, a neki manje.

Savjet seksologa Basheera Ahmada Roya jeste da ukoliko parovi žele seksom održavati figuru moraju svoje seksualne aktivnosti produžiti na najmanje 15 minuta.

Jedna od poza koja najviše aktivira mišiće muškaraca je tradicionalna misionarska. Dok je na svojoj partnerici on se održava rukama i nogama i tako balansira da ne bi prignječio i povrijedio partnericu. To podrazumijeva pokretanje mnogo mišića, uključujući i mišiće abdomena, kao i sagorijevanje mnogo kalorija.

Vrlo čest je slučaj da žene koje ne mogu postići orgazam ukoliko sjednu na svog partnera i ukoliko su one te koje kontrolišu penetraciju, vrlo lako dostižu vrhunac.

Međutim, žene također moraju naučiti kontrolisati svoj orgazam i održati se na partneru što je duže moguće, jer na ovaj način aktiviraju mišiće ramena, ruku i butina.

Ukoliko se žene pozicioniraju tako da im stopala dodiruju krevet, ili pod, aktivirat će gotovo sve postojeće mišiće u tijelu, savjetuju Thetimesofindia.com